Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2021. gada 1. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 33 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Zīmola Dana ar kasti autores Danas Gulbes grāmata “Sakārto māju, sakārto prātu” iedvesmos un palīdzēs atbrīvoties no nekārtības uz visiem laikiem. Praktiski padomi apvienojumā ar fotogrāfijām izved soli pa solim cauri katrai telpai, lai tu iegūtu mājas, kurās vienmēr prieks atgriezties.

 

     Gvido Straubes un Māra Zandera grāmatā “Labie zviedru laiki. Vai tiešām?” var rast atbildes uz jautājumiem, kādi bija Zviedrijas patiesie mērķi Vidzemē, vai tiešām zviedri gribēja te atcelt dzimtbūšanu un rūpējās par zemnieku izglītību, vai vietējie muižnieki tiešām bija zemnieku izsūcēji un varmākas, vai mācītāji bija muižnieku pakalpiņi, vai Vidzemē bija jūtamas pasaules garīgās vēsmas, vai “zviedri” vispār bija zviedri, kā zviedru laiki pierāda, ka “700 verdzības gadi” ir mīts u. c.

 

     Kerolas Dvekas grāmatā “Kāpec cilvēki ir tik dažādi” galvenā vērība pievērsta cilvēka attieksmei pret sevi un savām spējām. Tā būtiski ietekmē indivīda personību, dzīves gaitu, nosaka, vai viņš sasniegs iecerētos mērķus. Cilvēka attieksme pret sevi mēdz būt divējāda, šī grāmata aplūko un analizē abus attieksmes tipus: statisko un dinamisko.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā Noras Ikstenas romāns “Ūdens mirdzēšana”, kura tekstu veido pamīšus izkārtoti divu dažādu skatpunktu vēstījumi. Viens no tiem ir Marija – sieviete, kuras dzīve uzplaiksnī visdažādākajās zemeslodes malās: Taizeme, Gruzija, Spānija, Gotlande, Latvija... Un tomēr tā nav visu laiku viena un tā pati Marija…

 

     Andra Zeibota grāmatā “Lēngaitis”, kā atzīmē pats autors, caur radošajām personībām Konstantīnu Raudivi un Zentu Mauriņu atklājas romāna pamattēma – kara ietekme uz cilvēku. Ir pagājuši  20 gadi pēc Otrā pasaules kara, rakstniece un viņas dzīvesbiedrs ir nonākuši Vācijas dienvidos, taču pasaule vēl nevar noslāpēt kara sekas. Romāns ataino, kā šīs sekas atsaucās dažādajos latviešu emigrantu raksturos.


     Baibas Zīles dokumentālo stāstu krājums “Piezīmes no Citurzemes” ir ne tikai vēstījums par autores dzīvi Vācijā un citviet Eiropā, bet arī refleksija par kultūršoku un adaptēšanos svešā vidē. Baiba Zīle piedāvā paskatīties uz dzīvi ārzemēs ar humoristisku pašanalīzi, filozofiskiem jautājumiem mijoties ar sadzīviskiem vērojumiem.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti