ieva stikane 1

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

28. augustā plkst. 11.00 Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēkā-informācijas centrā (RPLB-IC) notiks pasākums “Atgriešanās” jeb   tikšanās ar daudzpusīgi talantīgo meiteni no Līvāniem Ievu Stikāni.

2022. gadā bibliotēkā, tad vēl Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Rēzeknes filiālbibliotēkā, notika pirmā tikšanās toreiz ar četrpadsmitgadīgo Ievu. Ieva pārsteidza klātesošos ar to, ka pati vadīja pasākumu un ar daudz, daudz pašas sacerētu dzeju. Pasākuma apmeklētājiem bija interesanti atklāt pusaudzes daudzos talantus un aktivitātes – dzejot, spēlēt akordeonu, dziedāt, zīmēt, spēlēt šahu, piedalīties skatuves runas konkursos, aust, pa reizei uzcept kādu kūku, darboties vecāku zemnieku saimniecībā utt. Šogad bibliotēka nolēma aicināt nu jau sešpadsmitgadīgo jaunieti Ievu Stikāni uz vēl vienu tikšanos, lai paklausītos Ievas jaunāko dzeju,  vēl labāk apgūto akordeona spēli, jaunas dziesmas,  ieklausītos jaunietes stāstos par mācīšanos gleznot un stāstos par interesanti pavadīto vasaru. Arī lai vēlreiz apstiprinātu, ka arī ar  redzes problēmām var daudz iemācīties un daudz ko sasniegt.

Braucot uz pasākumu Ieva atvedīs arī savas gleznas, kuras septembrī RPLB-IC būs apskatāmas izstādē “Kad atmostas talants…”. 

Uz tikšanos Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēkā – informācijas centrā!

Pasākumā tiks fotografēts un iegūtais materiāls tiks izmantots publiskajā vidē!