Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar dzejnieci Annu Rancāni Valsts kultūrkapitāla fonda projektā “Dzejas pietura “Rēzekne””.

Anna Rancāne (1959) – dzejniece, politiķe. Raksta gan literārajā latviešu valodā, gan latgaliešu rakstu valodā. Annas Rancānes dzejā atdzīvināti gadsimtos koptie tautas ētiski estētiskie principi, galvenās vērtības ir tauta, zeme, bērns, māte, māja, Latgale. Darbojas arī kā politiķe, ievēlēta 14. Saeimā no partijas “Jaunā Vienotība” saraksta. Anna Rancāne ir viens no mūsdienu Latgales spilgtākajiem simboliem – gan literatūrā un publicistikā, gan arī Latgales sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Saņēmusi E. Veidenbauma literāro prēmiju (1992), kardināla J. Vaivoda fonda balvu (1996), Aspazijas prēmiju (2000), Preses nama balvu (2001), Latvijas Literatūras gada balvu (2013), Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks 2019”, Triju Zvaigžņu ordeni.

Tikšanās pasākums notiks 21. septembrī plkst. 13.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas 3. stāvā, ieeja bez maksas. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt vairāk par literāti, kā arī uzdot viņai jautājumus. Aicināti visi interesenti!
Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!

 

vkkf logo