Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar literāti Ilzi Spergu Valsts kultūrkapitāla fonda projektā “Dzejas pietura “Rēzekne””.


Ilze Sperga ir absolvējusi LU Filoloģijas fakultāti, 2007. gadā aizstāvējusi doktora disertāciju, par tēmu “Sievietes suicīds mūsdienu latviešu prozā”, iegūstot doktora grādu filoloģijā. Autore raksta un rediģē tekstus pārsvarā latgaliešu rakstu valodā. Ir daudzu spilgtu latgaliešu autoru grāmatu redaktore. Ilzei Spergai piemīt īsta latgaliešu leksika, individuālais stils, humors un paradoksi. Debijas stāstu krājums “Dzeiveiba” (2014) tika nominēts Latvijas literatūras gada balvai 2015. gadā kategorijā “Spilgtākā debija”, kā arī novērtēts ar latgaliešu kultūras balvu “Boņuks” par labāko sniegumu literatūrā. Stāstu krājumā ir apkopoti 9 stāsti par dzīvi un cilvēkiem latgaliešu valodā. Stāsti vairākas reizes ir atzīti par labāko latgaliešu prozu.

Ilze Sperga ir saņēmusi daudz apbalvojumu un balvu, sākot no 2006. gada Labākā Stāstnieka prēmijas portālā “Delfi” un balvas MAP Latvia organizētajā stāstu konkursā par stāstu “Formula” līdz 2023. gada galvenajai balvai literārajā konkursā “Latgalys prozys skaitejumi 2023” literatūras festivālā “Prozas lasījums 2023” par stāstu “Breiveiba”. Vairākkārt saņemta Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks”” un citi apbalvojumi.

Tikšanās pasākums notiks 20. septembrī plkst. 15.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas 3. stāvā, ieeja bez maksas. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt vairāk par literāti, kā arī uzdot viņai jautājumus. Aicināti visi interesenti!
Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!

 

vkkf logo