20240902 152458

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

            Vasara tuvojas tās izskaņai, un jau drīz siltās vasaras dienas nomainīs dzestrie rudens vakari, kas būs īpaši piemēroti atpūtai ar grāmatu rokās. Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar 28 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

            Jaunākā skolas vecuma bērni rudens vakaros varēs atgriezties vasarā un sekot līdzi stāstam par bitīti.  Lasot šo grāmatiņu, mazie lasītāji nokļūs Brazīlijas džungļos, Japānā, Indijā un iepazīs eksotisko zemju dabu, klimatu un arī reliģiju. J. Zirgzdiņa gāmata “Mazās bites lielais ceļojums” ir stāsts par bitīti Zuzū, kura uzņemas svarīgu misiju, lai palīdzētu smagi slimajai Ilzītei. Bitītei jāapciemo visi pasaules kontinenti, lai iegūtu deviņu dažādu ārstniecisku ziedu medu.

            Jauniešu plauktā būs atrodama  B.Baikovskas grāmata "Elfa - suns, ne cilvēks", kas stāsta par piedzīvojumiem un iegūtajām mācībām ar Latvijā vienīgo suni asistentu - Labradoras šķirnes kucīti Elfu, kuras misija ir būt vienmēr klātesošam palīgam un uzticamam draugam savai saimniecei. Īsie un sirsnīgie grāmatas stāsti būs iedvesmojoša, smaidu raisoša lasāmviela ikvienam lasītājam. Grāmata ir apliecinājums veiksmīgai sadarbībai starp cilvēku ar īpašām vajadzībām un servisa suni, un tās kopējo vēstījumu var ietvert vārdos – nekad nepadodies un esi neatlaidīgs

 

            Daudzi mūsu lasītāji ar nepacietību gaida  rakstnieces D.Judinas darbus. Viņas jaunākais romāns “Atspulgs” ir dramatiska ģimenes sāga ar laimīgām beigām. Romāna varoni Līgu pēc divdesmit šķietami laimīgiem kopdzīves gadiem pamet vīrs jaunākas vieglprātīgas uzvedības skuķes dēļ. Uz viņas pleciem gulstas rūpes par sešiem bērniem, slimo vīramāti un mājām. Ciemā klīst runas, ka šīs mājas esot nolādētas, neviens tajās nespējot būt laimīgs. Romāna gaitā atklājas dažādi rūpīgi glabāti noslēpumi. Izrādās, ka šinī mājā pirms simt piecdesmit gadiem pastrādāts ļauns grēka darbs, un vēlākajos gados te notikušas vairākas traģēdijas, kuru atbalsis jūtamas joprojām.

 

            Klajā nākusi Z.Daudziņas piektā gāmata “Bērnudienas Komunālijā”, kurā viņa dalās savās bērnības atmiņās par dzīvi komunālajā dzīvoklī. Atceroties bērnību komunālajā dzīvoklī, autore stāsta par savādo ikdienu, kurā ārēju apstākļu ietekmē bija jāspēj sadzīvot ar svešiniekiem.  "Tā tāda ļoti nedabīga un mākslīga vide, kurā mēs centāmies kaut kā dzīvot savu dzīvi un kaut kā līdzās pastāvēt. Tajā bija nenormāli daudz visa kā šausmīgi smieklīga un kurioza, jo tie personāži, kas bija salasījušies kopā, bija spilgtas personības, un tur grāmatā arī ir daudz aprakstīti," atklāj Zane Daudziņa.

 

            Amerikāņu rakstnieces G.Tartas grāmatā “Ciglītis” lasītājus sagaida spriedzes pilns ceļojums ne vien pa Ameriku un Eiropu, bet arī pa likteņa līkločiem, kur jāpiedzīvo zaudējumi un apsēstība, kur nepieciešams izdzīvot un izgudrot sevi no jauna, jāsastop mīlestība un nolemtība. Romāna notikumi sākas ar dienu, kad trīspadsmitgadīgā Teo dzīve apmet kūleni – muzejā, kur viņi ar mammu iegriezušies, notiek teroristu sarīkots sprādziens. Mamma iet bojā, bet Teo izdzīvo un viņa dzīvē sākas bīstami pagriezieni. Sprādziena diena ir liktenīga arī tāpēc, ka tajā pie Teo nonāk Ciglītiis (reāls mākslas darbs, bet notikumi ap to gan ir rakstnieces fantāzija).Tā ir valdzinoša un spēcīga drāma, kurā apvienojas neaizmirstami, spilgti tēli un aizraujoši sižeta pavērsieni.

 

            Daudzu lasītāju iemīļotās britu rakstnieces Dž.Mojas romānā “Kāda cita kurpēs” iepazīsi divas sievietes – Semu un Nīšu, kuru dzīves ir pavisam atšķirīgas.  Kad viņu ceļi krustojas rodas dažādas problēmas, kuras iespējams atrisināt, vien atrodot pazudušās kurpes. Tas ir romāns ar neskaitāmiem sižeta pavērsieniem un vairākiem stresa piesātinātiem brīžiem, taču vienlaicīgi sirdi sildošs stāsts par sieviešu draudzības spēku.

           

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.