20230926 173820

foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

            Pēc  dinamiskās vasaras pamazām ienāk zelta rudens rāmums, un tas ir  laiks, kad mierpilni pavadīt vakarus,  dzerot tēju un lasot grāmatu. Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 24 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

            Jaunākā skolas vecuma bērniem piedāvājam grāmatu “Mana digitālā ģimene”, ko sarakstījušas franču autores Amēlija Žavo un Annika Masona. Grāmatā tiek runāts par katrai mūsdienu ģimenei aktuālām tēmām. Lasot grāmatu, bērni varēs uzzināt, ka kādreiz Cepumiņš bija laimīgākais suns pasaulē... līdz brīdim, kad mājās parādījās planšetes, viedtālruņi un videospēļu konsoles. Ģimene ir kā pielīmēta pie ekrāniem, un tas vairs nav izturams. Viņi ir jāatbrīvo!

 

     Mazos lasītājus gaidīs arī citas interesantas grāmatiņas, tostarp īpaši pamācošais stāsts par trollīti Piktuli Barbaras van den Špeilhofas grāmatā “Piktulis”. Trollīti viss kaitina, viņš klīst apkārt kā negaisa mākonis, un dusmas viņā mutuļot mutuļo. Piktuļa uzvedība sarūgtina viņa draugus, kuri beidzot neiztur un dodas projām. Vai mazajam trollim izdosies visu vērst par labu? To varēs uzzināt, izlasot šo grāmatu! Savukārt mazliet lielākus lasītājus plauktā gaidīs Baibas Zīles sarakstītā grāmata “Lilī un burvju kaķis Bubass”, kuru lasot varēs izdzīvot meitenītes Lilī stāstu, nonākt burvju bibliotēkā un iepazīties ar bibliotekāru – runci Bubasu.

 

     Pieaugušie lasītāji, kurus interesē vēsturiski stāsti, Lindas Vorpes grāmatā “Viņpus upes. Abrene atmiņu stāstos” varēs uzzināt daudz ko par mums zudušo Abreni. Grāmatā apkopoti 18 stāsti – bijušo abreniešu atmiņas, kuras skar ikdienas dzīvi, sabiedrību, attiecības un izvēles. Izdevumu papildina fotogrāfijas no abreniešu un viņu radinieku personīgā arhīva, kā arī no muzeju un arhīvu krātuvēm.

 

     Dzožo Mojas atzinīgi novērtēto darbu klāstu mūsu bibliotēkā papildinās romāns “Meitene, kuru tu atstāji”. Šī romāna galvenās varones – divas jaunas sievietes, kuras šķir gadsimts, ir vienotas savā nolemtībā cīnīties par tiem, kurus mīl, lai kāda būtu cena... Tas ir stāsts par Sofiju Lefēvru 1916.  gadā Francijā, kurai ir jāspēj nosargāt ģimeni, kamēr viņas mīļotais vīrs Eduārs karo frontē. Sofijas dzīve pārvēršas nežēlīgas spriedzes virpulī, kad viņa tiek norīkota apkalpot vācu virsniekus, kuri ik vakaru ierodas viņas viesnīcā. Starp jauniecelto komandantu un Sofiju dzimst bīstama kaislība. Gandrīz gadsimtu vēlāk Sofijas portrets  atrodas Līvas Halstonas mājā, kādā nejaušā tikšanās reizē atklājas šīs gleznas patiesā vērtība un Sofijas trauksmainā pagātne. Pagātnes notikumi sāk atkārtoties, lai pilnībā izmainītu arī Līvas dzīvi.

 

     Lūsinas Railijas un viņas vecākā dēla Harija Vitekera kopdarbā  “Atlants. Pā Solta stāsts” visas septiņas māsas pirmo reizi ir sapulcējušās uz “Titāna” klāja Egejas jūrā, lai atvadītos no sava noslēpumainā tēva, kuru viņas tik ļoti mīl. Māsām par pārsteigumu, Pā Solts norādes par savu pagātni ir uzticējis tieši viņu pazudušajai māsai. Tomēr pēc katra atklātā fakta rodas aizvien jauni jautājumi. Māsām nākas samierināties ar domu, ka viņas savu mīļoto tēvu, šķiet, nemaz īsti nav pazinušas. Un vēl pārsteidzošāk ir tas, ka šie ilgi glabātie noslēpumi joprojām turpina ietekmēt viņu dzīvi.

 

     Amerikāņu rakstnieces Elisones Pataki grāmata “Nesalauztais skaistums” ir stāsts par mīlestību, ticību un izturību. Ikvienu laulātu pāri dzīvē piemeklē dažādi pārbaudījumi, taču Elisoni un Deivu liktenis pārbauda ar smagām nastām. Abi plāno atvaļinājumu un idillisku atpūtu Havaju salās, taču lidojuma laikā notiek tas, ko nav paredzējis neviens, – Deivu piemeklē trieka. Nākas veikt ārkārtas nolaišanos, un nav zināms, vai viņš izdzīvos. Negaidīti piezagusies slimība ir ar ārkārtīgi nopietnām sekām, taču Elisone ir blakus viņam visos atlabšanas posmos. Viņa spītīgi turas pie ticības, ka vīrs atveseļosies.

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.