20231222 110830

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

                Gan  mazus, gan lielus lasītājus aicinām iegriezties bibliotēkā un izvēlēties jaunāko literatūru! 2024. gada 5. janvārī  Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar 85 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

                Daudzi bērni ir iemīļojuši multfilmu varoni Bingu. Iepazīt Binga dzīves priecīgos un bēdīgos notikumus var arī aizraujošajās grāmatu sērijās. Mūsu mazie lasītāji kopā ar vecākiem varēs ieritināties zem segas, lai pirms miedziņa palasītu grāmatiņu “Binga vakarstāstņi”, kurā ir iekļauti trīs stāsti.  Kā vienmēr Bingam ir blakus Flops, lai palīdzētu, arī Sulla, Pando, Koko un Čarlijs ir gatavi iesaistīties piedzīvojumos.

 

                Mazliet lielāki lasītāji ar aizrautību varēs lasīt jaunāko grāmatu par pūķa Kokosrieksta piedzīvojumiem. Vācu rakstnieka I.Zīgnera grāmata “Mazais pūķis Kokosrieksts un noslēpumainais templis” atklās, cik mazais pūķis Kokosrieksts, dzeloņcūka Matilde un aszobu pūķītis Oskars ir satriekti, jo nākamajā piektdienā tiek pareģots pasaules gals! Skaidrs, ka draugi netaisās nolaist rokas un bezpalīdzīgi noskatīties, kā pasaule aiziet bojā. Viņiem ir jānoskaidro, vai pareģojumam ir kāds pamats. Pūķu salas zinātnieks un nākotnes eksperts Orākuliņš domā, ka atbilde jāmeklē aizliegtajā templī, kas atrodas augstu kalnos. Un draugi dodas kārtējā piedzīvojumā..

.

                Savukārt pusaudži varēs doties fantastiskā piedzīvojumā ar A.F.Stedmena grāmatas “Skandars un vienradžu zaglis” varoņiem. Lasot grāmatu, nokļūsi stihiju maģiju varā, piedalīsies debesu kaujās un uzzināsi  senus noslēpumus. Trīspadsmit gadus vecā Skandara Smita kvēlākais sapnis ir kļūt par vienradža jātnieku. Būt to reto veiksminieku vidū, kuri izraudzīti izšķilt vienradzi un saistīties ar to uz mūžu, kopā trenēties un sacensties Kad viņa sapnis solās piepildīties, notikumi iegriežas daudz bīstamākās sliedēs, nekā zēns jebkad spētu iztēloties. Baiss un nešķīsts ienaidnieks ir nolaupījis Salas varenāko vienradzi, un, briesmām zogoties arvien tuvāk, Skandars atklāj noslēpumu, kas draud sagraut viņa pasauli uz laiku laikiem…

 

                Bibliotēkas nozaru literatūras plauktu papildinās K.Ceipes sarakstīta grāmata “Čekas šofera atmiņas”, kura sniedz retu iespēju ielūkoties 20. gadsimta traģiskajās norisēs no citas puses. Šajā izdevumā ir publicētas komjaunieša, čekas šofera, padomju kaujinieka, galvenā cenzora un mūža nogalē Atmodas kustības atbalstītāja Kārļa Ceipes (1910–1993) atmiņas.

 

                J.Nesbē kriminālromānu cienītāji varēs sekot visai sarežģītai lietai darbā “Asinsmēness”. Oslo pazudušas divas jaunas sievietes. Savstarpēji viņas nav pazīstamas, bet abas pēdējo reizi manītas vienā ballītē. Kad tiek atrasts pirmais līķis, kļūst skaidrs, ka darīšana būs ar sērijslepkavu. Lai atrastu šādu slepkavu, ir nepieciešams neordinārs detektīvs un tāds ir tikai Harijs Hols. Taču tobrīd Harijs nav pieejams, jo viņš devies uz Losandželosu ar vienu vienīgu mērķi - nodzerties līdz nāvei. Šķiet, nekas nevarētu piespiest viņu atgriezties Oslo, ja vien... netiek apdraudēts kāds, kas viņam kļuvis ļoti svarīgs.

 

                Z.Zustas jaunais romāns “Nepieradināts putns” vēsta par uzticēšanos dzīvei un kļūdām, no kurām nav pasargāts neviens. Taču tās var labot... Vai vismaz mēģināt labot. Mazā Linda ilgojas pēc nekad nesatiktā tēva. Kad viņa no skolas pārnāk vien mirkli par vēlu – tētis jau ir aizgājis. Ilgu laiku arī pieaugusī Linda lolo cerību tēvu reiz satikt, taču, kad tāda iespēja rodas, nav pārliecināta, vai to vēlas. Linda, viņas māte un citi pieredz negaidītus likteņa pavērsienus un izdzīvo plašu emociju spektru. Tomēr katrs kritiens dāvā iespēju izplest spārnus un lidot.

 

                Z.Krēsliņas romāns “Man, lūdzu, espreso, kruasānu un laimīgu dzīvi!” lasītājus mudinās sakravāt koferi un doties ceļā. Grāmatas varonei Lilijai ir viss, ko varētu vēlēties - darbs, mīlošs vīrs un drošība, tomēr viņa nejūtas laimīga. Kādu dienu zīmīga sapņa iespaidā Lilija izlemj aiziet no darba un doties uz Franciju. Tur viņa nonāk pie negaidītām atbildēm par sevi, laimīgu dzīvi un attiecībām. Lilija ne tikai apgūst izslavētās franču virtuves noslēpumus, bet arī mācās pārvarēt šaubas un uzdrīkstēties noticēt.

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

                Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.