20230821 123127

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

            Klāt septembris – Zinību mēnesis! Būsim priecīgi satikt gan lielus, gan mazus lasītājus. Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar 14 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

            Jaunākā skolas vecuma bērni Disney, Pixar sērijas grāmatā “Elementāri” varēs iepazīsties ar karstasinīgo un brīžam ietiepīgo uguns meiteni Liesmu Spožo,  kas dzīvo Elementu pilsētā kopā ar citiem uguns, ūdens, zemes un gaisa ļaudīm.  Uguns meitenei izveidojas draudzība ar sirsnīgo ūdens puisi Vilni Dzelmi.  Kā mainīsies Liesmas priekšstati par apkārtējo pasauli? Lasiet grāmatā!.

 

            Jauniešu plauktā būs atrodams Dženijas Hanas iepriekšējo divu grāmatu turpinājums “Vienmēr un mūžīgi”,  kur tevi gaidīs vēl viena tikšanās ar jauko Lāru Džīnu, viņas ģimeni un draugiem. Šajā grāmatā Lāra Džīna jau ir nonākusi savu vidusskolas gaitu beigu posmā. Šim vecumam atbilstoši, viņa ir līdz ausīm iemīlējusies savā lieliskajā draugā Pīterā, arī ģimenē ir pārmaiņas - viņas tētis beidzot atkal precas, un vecākā māsa Mārgota ieradīsies no Skotijas,  lai mājās pavadītu vasaru. Taču viss nav tik vienkārši, kā izskatās. Lārai Džīnai priekšā stāv nopietnas pārmaiņas, un viņa nevar izvairīties no būtisku dzīves lēmumu pieņemšanas. Pirmām kārtām – uz kuru koledžu doties mācīties? Vai Lāra Džīna ir gatava pamest ģimeni un… iespējams, zēnu, kuru viņa mīl?

 

Pieaugušajiem piedāvājumā angļu rakstnieces Sāras Heivudas romāns “Kaktuss”, kurā iepazīstiet Sūzanu Grīnu – neatkarīgu sievieti, kurai patīk visu kontrolēt pašai. Lasot romānu, ir patiess prieks vērot, kā galvenā varone, nelokāma feministe un kvēla cīnītāja, pamazām atplaukst visā krāšņumā. Viņai ir četrdesmit pieci gadi, un viņa uzskata, ka dzīve ir perfekta un sakārtota. Sūzanai Londonā ir ideāls dzīvoklis,  pastāvīgs darbs un privātas attiecības, taču brīdī, kad nākas saskarties ar mātes zaudējumu un neplānotu iespējamību pašai kļūt par māti, īstenojas Sūzanas lielākās bailes: viņa zaudē kontroli. un viss kļūst aizvien sarežģītāks...

 

Desmit humora pilnus stāstus varēs izlasīt Māras Vildes grāmatā “Tā notiek tikai Gruzijā”, kur kuriozi notikumi seko cits citam. Grāmatā atklāsi īsti gruzīniskus tipāžus – mazpilsētas Cēzeru un Kleopatru, vietējo citplanētieti, nešpetnu punduri, galvaspilsētas izcilāko skaistuli un daudzus citus. Jāpiezīmē, ka Gruzijā šodien nereti saduras ar aizgājušā laika vērtībām un izpratni par pasauli, tādējādi radot vielu jautriem pārpratumiem un neticamiem konfliktiem.

 

Dzintara Tilaka jaunākās grāmatas "Kūlenis" darbība risinās mūsdienu Latvijā, tās galvenie varoņi ir parasti ierindas cilvēki - nobriedis vīrietis Linards, kura aizraušanās ir Visuma pētīšana jauna sieviete Ance, kurai patīk fotografēt, viņas māte Daila, kuras dzīve šķiet vienmuļa Spraigi, nejauši un neparedzamie notikumi rada situāciju, kad nekas vairs nav un nevar būt kā agrāk – dzīve apmet kūleni, kā mēs dažkārt mēdzam teikt. Grāmatas varoņiem nemaz nav tik vienkārši mierīgi pieņemt visu, kas dzīvē notiek.

 

Grāmatu sērijā “Es esmu…” iznācis Svena Kuzmina darbs “Skaistums un nemiers” par latviešu rakstnieku Kārli Skalbi. Grāmatā stāstīts par posmu, kad Skalbe ir dedzīgi aizrāvies ar revolucionārajām idejām, pats arī iesaistās proklamāciju un brošūru izplatīšanā, pagrīdnieku kustībā un ticis arī vajāts. Romāna darbība visbiežāk norisinās Ērgļos vai Rīgā, līdz ar Skalbi te varam iepazīt  arī citus ļoti labi pazīstamu rakstnieku un kultūras darbiniekus. Autors ataino arī Kārļa Skalbes  mīlasstāstu ar Lizeti , kura vēlāk kļūst viņa sieva..

           

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.