20230725 133156

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Iegriezies bibliotēkā un izvēlies kādu no  jaunākajām grāmatām, te atradīsi arī visu, kas nepieciešams ideālai atvaļinājuma laika lasāmvielai. Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar 14 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

Jaunākā skolas vecuma bērniem piedāvājam iepazīt nostāstos mūsu sirmo, mīļo Rīgu. Grāmatā “Vai Rīga jau gatava? Nostāsti par Rīgu” atlasīti nostāsti un teikas par konkrētām vietām Rīgā: Pulvertorni, Doma baznīcu un Rātslaukumu. Tāpat grāmata sniedz iespēju izmantot tajā ievietoto karti un klātienē izstaigāt aprakstītās un ilustrētās vietas.

 

Lauren Lynx pirmais romāns “Vēl reizi mīlēt” stāsta par jauniešu ambīcijām un sapņiem. Pjēra Kingslija  tikko sasniedzot pilngadību, ir zaudējusi vecākus un uzņemas rūpes par sešus gadus jaunāko māsu,  kā arī izcīna stipendiju prestižā juristu augstskolā Viņa.ir paveikusi neiespējamo. Un pienāk brīdis, kad beidzot ir ieguvusi to, pēc kā tik neatlaidīgi tiekusies – drošību un stabilitāti. Negaidīti viss dzīvē mainās, satiekot Lukasu. Arī Lukasu Heinu no Aidaho mazpilsētas dzīve ir atvedusi līdz Ņujorkas starmešiem. Viņš vada dienas, ceļot debesskrāpjus, bet naktīs augstu vilni sit uzdzīve.
Viss mainās, kad viņš sastop Pjēru, kura liek Lukasa pasaulei sašķobīties. Viņš izdara kļūmīgu soli un, kad cenšas to labot, kļūdās vēlreiz. Kad jau šķiet, ka visi tilti starp Pjēru un Lukasu ir nodedzināti, dzīve abiem sagādā vēl vienu negaidītu tikšanos.

 

Beidzot arī pie mums bibliotēkā ir pieejama pretrunīgi vērtētā Jurģa Liepnieka grāmata “Mans nabaga pirāts”. Tas ir romāns par mīlestību, noziegumu un sodu, jau no pirmās lappuses tā pārsteidz ar sižetisku neprognozējamību un filozofiskām pārdomām. Pēc sešpadsmit laulības gadiem Marats vēlas tikt vaļā no savas sievas, taču šķiršanās viņam nešķiet labs risinājums. Marats izšķiras par sievas slepkavību.
Viņš spriež, ka nāve arī Tvinkai pašai būs daudz labāks ceļš nekā šķiršanās, viena lieta ir salauzt kādam sirdi divdesmit gadu vecumā, pavisam cita - salauzt sievietei dzīvi četrdesmit gados. Dimitrijs, viņa labākais draugs, kuram Marats atklāj savu nodomu labākajam draugam Dmitrijam, kurš cenšas  viņu atrunāt, taču ir par vēlu…

 

Iecienīto Jusi Adlera-Olsena kriminālromānu klāstu mūsu bibliotēkā papildinās vēl viena grāmata “Nātrija Hlorīds”, kura slepkavību nodaļas vadītājs Markuss Jakobsens un viņa labākais izmeklētājs Karls Merks kopīgi izmeklē senu lietu. Šī lieta Jakobsenā joprojām ir atstājusi dziļas pēdas. Sirdi plosoša pašnāvība 2020. gadā ir likusi pievērsties tai atkal, un drīz Q nodaļa saskaras ar šausminošu lietu mudžekli, kas izaug viņu acu priekšā.

 

Noras Robertsas darbu cienītājus iepriecināsim ar jaunu romānu “Es paņemšu visu”, kurš stāsta par sievietes spēku, mīlestību un draudzību. Grāmatas varone Morgana Olbraita ir laimīga sieviete – viņa ir apmetusies draudzīgā pilsētiņā, iegādājusies savu sapņu māju un strādā iemīļoto bārmenes darbu. Pie bāra letes viņa iepazīstas ar  pievilcīgu svešinieku, viņš ir asprātīgs, gādīgs, iejūtīgs… Ielaižot šo vīrieti savā sirdī, Morgana pat nenojauta, cik ļoti tiks satricināta viņas pasaule, jo drīz vien atklājas šausminoša patiesība. Jaukais vīrietis izradās sērijveida slepkava, kas piesavinās savu upuru naudu, taču Morganai izdodas palikt dzīvai, bet viņai viss jāsāk no jauna: bez graša kabatā, bez sapņiem, allaž gatavai bēgt.

           

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.