Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 1. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 19 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Hedvigas Montgomerijas grāmata “Pamatskolas laiks” būs atbalsts vecākiem laikā, kad jātiek galā ar aizvien sarežģītākām situācijām. Šajos gados veidojas bērna personība, un tas mazo cilvēku padara īpaši ievainojamu. Skolas vecumā bērnam nereti pats svarīgākais uzdevums šķiet atrast savu bariņu, justies piederīgam. Ja tas neizdodas, pārņem bailes tikt atstumtam, zaudēt cieņu vienaudžu acīs. Tad emocijas saceļ tādu vētru, kam grūti izkuģot cauri vienatnē.

 

     Grāmatā “Koku stāsti” saprotami, vienkārši, bet ar dziļu izpratni aprakstītas desmit Latvijā visbiežāk sastopamo koku sugas. Pieredzējusī mežkope Aija Zviedre šo grāmatu sarakstījusi it kā no koka pozīcijām: “Tajā es esmu bērzs, esmu ozols. Vienmēr domās izvēlējos kādu konkrētu man pazīstamu koku. Šāds rakstīšanas veids izvēlēts, lai lasot varētu labāk sajust sevi koka veidolā... Es ceru, ka bērni šo grāmatu lasīs un kāds no viņiem izvēlēsies kļūt par mežkopi. Saprast koku jāsāk mācīt jau bērnam, lai viņš zina, kas tas ir par koku, kurš aug aiz loga.”

 

     Edmunda Krastiņa grāmata “Kuģniecība Latvijā” veltīta tieši tirdzniecības kuģniecības vēsturei Latvijā, neiedziļinoties tādās ar kuģošanu saistītās jomās kā zvejniecība un kara flote. Īpaša uzmanība pievērsta kuģniecības darbības ekonomiskajiem aspektiem. Grāmatā aprakstīta latviešu kuģniecības rašanās 19. gadsimtā un tās attīstība dažādos laika periodos, kā arī detalizēti izklāstītas “Latvijas kuģniecības” privatizācijas peripetijas un uzņēmuma attīstība pēc pārejas ārvalstu īpašnieku kontrolē.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā Zanes Nuts romāns “Latvietes nevar nemīlēt”.  Starmešu gaismas, ballītes un nebeidzama uzdzīve – tāda ir Holivudas slavenību ikdiena. Kā tajā visā iederas latvju zeltene Linda, kura savulaik burtiski aizbēgusi no Latvijas? Tagad viņai ir sapņu darbs sapņu pilsētā Losandželosā. Un ne jau kā viesmīlei ceļmalas krogā, bet gan prestižā Eņģeļu pilsētas sabiedrisko attiecību aģentūrā. Lindas jaunais “darbs” Kails Rodžerss nepavisam nav eņģelis, un, kad jaunās sievietes dzīve ar katru mirkli vairāk sāk šķist nožēlojama, liktenis izspēlē vēl vienu nežēlīgu joku – šefs sūta savu padoto uz “nevienam nezināmo” Latviju kopā ar kaitinošo klientu, kurš savā dzimtenē pamanījies savārīt pamatīgas ziepes.

 

          Madaras Fridrihsones romānu “Vīrs un vīra zagle” caurpūš ziemai netipiski silti, tomēr brāzmaini vēji, mijiedarbojoties ar varoņu pārdzīvojumiem, te rodami mīlestības meklējumi, savstarpējo attiecību peripetijas un mūžvecā cerība uz laimi.

 

     Fredas Vargasas romāns “Zilo apļu vīrs” ir pirmā grāmata par Žanu Batistu Adamsbergu – vienu no interesantākajiem izmeklētājiem mūsdienu kriminālromānos. Žans Batists Adamsbergs nav tāds kā citi policisti. Viņa metodes ir ārkārtīgi dīvainas: viņš nemeklē pavedienus, ignorē acīmredzami aizdomīgos un arestē tos, kuriem ir dzelžains alibi, un pats viņš šķiet pagalam izklaidīgs.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. aprīlī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti