Digitālā nedēļa 2019

     Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) 2019. gadā no 25. līdz 29. martam organizē Eiropas Digitālo nedēļu Latvijā.

 

     Digitālā nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas ALL Digital week 2019 ietvaros un notiek jau 10. reizi (agrākais nosaukums – E-prasmju nedēļa).

 

     Digitālās nedēļas ietvaros tiks organizēti gan centrālie pasākumi un diskusijas, kam varēs sekot līdzi interneta tiešraidēs, gan arī pasākumi, kas notiks Latvijas reģionos: skolās un bibliotēkās, nevalstiskajās organizācijas, pašvaldībās un uzņēmumos. Būs iespējams pārbaudīt savas digitālās prasmes pašnovērtējuma testos un konkursos.

 

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka un tās filiāles Digitālajā nedēļā aicina pieteikties uz e-prasmju nodarbībām “Dari digitāli”. Nodarbību tematiskais aptvērums – grāmatu meklēšana e-katalogā, attālināta grāmatu rezervēšana, grāmatu lietošanas termiņa pagarināšana, novadpētnieciska satura informācijas meklēšana, e-grāmatu piedāvājums bibliotēkas lasītājiem latviešu valodā un svešvalodās, datubāzu Letonika un Britannica  izmantošana.              

 

     Nodarbību apakštēmas var kombinēt atbilstoši grupas/individuālajām vajadzībām.

 

     Pieteikšanās nodarbībām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā pa tālruni 64622061 vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Rēzeknes 2. bibliotēkā – pa tālruni 64632723 vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.; Rēzeknes Bērnu bibliotēkā – pa tālruni 64623069 vai Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

 

     Aicinām arī skatīties centrālo pasākumu tiešraides un piedalīties Digitālās nedēļas  pašnovērtējuma testos un konkursos. Vairāk informācijas www.eprasmes.lv.