Kulturorientacijas kursi

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Biedrības “Sadarbības platforma” īstenotā projekta “Kopīgi Latvijai 2024” Kultūrorientācijas kursu laikā 21. septembrī Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā viesojās ukraiņu grupa.  Bibliotēkas viesiem tika novadīta ekskursija bibliotēkā, kurai sekoja izzinoša nodarbība par Latvijas kultūras kanonu. 

Ekskursijas laikā iepazīstinājām ar Rēzeknes Centrālās bibliotēkas darbību, piedāvātajiem pakalpojumiem un daudzveidīgajām norisēm. Stāstījām par bibliotēkas vēsturi un izmaiņām laiku lokos, iepazīstinājām ar RCB struktūru, izrādījām telpas un aicinājām aplūkot radošās, literatūras un novadpētniecības izstādes.


Izzinošā nodarbībā tika sniegts ieskats Latvijas kultūras kanona tapšanā, mērķos un nozīmē. Iepazīstinājām ar katru vērtību sadaļu, īpaši akcentējot literatūru. Tika izrādīti arī taustāmi Latvijas kultūras kanona vērtību piemēri: grāmatas, Latgales podniecības izstrādājumi u.c.

Mēs pateicamies par bibliotēkas viesu aktīvo līdzdalību un interesi un ar nepacietību gaidām viņus atkal ciemos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā! Uz tikšanos!