izkranai foajee

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

       Rēzeknes Centrālās  bibliotēkas abonementā (2. stāvā) no 1. marta līdz 30. aprīlim skatāma Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālās organizācijas biedres Tamāras Dorofejevas krustdūrienu un pērlīšu izšuvumu tehnikā darināto darbu izstāde “Dzīvesprieks”.

Izstādes atklāšana notiks 1. martā plkst. 12.00.

       Izšūšana ir Tamāras dzīves lielā mīlestība, sirdsdarbs, ar ko viņa aizraujas kopš 2002. gada. Neskatoties uz to, ka Tamārai ir vāja redze, viņa izveidojusi brīnišķīgu gleznu kolekciju, kurā ir jau ap 120 izšūtu gleznu, pierādot, ka cilvēks ar redzes traucējumiem spēj dzīvot radošu un aizraujošu dzīvi. Savus darbus rokdarbniece eksponē izstādēs, kā arī dāvina baznīcām, draugiem un radiem. Viņas rokdarbu izstādes ir bijušas ne vien Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Tematiski tās iedalāmas galvenokārt divās grupās – svētbildes un ziedi, bet ir arī bērniem veltītas glezniņas. Tamāra ļoti mīl ziedus, tāpēc arī gleznās atspoguļota plaša ziedu gamma.

     Tamāra Dorofejeva dzimusi Rīgā 1946. gadā, bet uzaugusi un bērnību pavadījusi Daugavpilī, kur pabeigusi Daugavpils 12. septiņgadīgo skolu, pēc tam mācījusies un absolvējusi Daugavpils Medicīnas skolu. Tad sākusi strādāt Daugavpils bērnu slimnīcā un Stomatoloģiskajā poliklīnikā, vēlāk – dažādās pirmskolas izglītības iestādēs gan par audzinātāju, medmāsu un arī par ēdināšanas speciālisti. Tagad viņa dzīvo Dagdas novada Ezernieku pagastā, ainaviskā Ežezera krastā, kur arī strādājusi bērnudārzā un Ezernieku vidusskolā. Tamāra ir neparasti gaiša un daudzpusīga personība. Par pilsonisko un sabiedrisko aktivitāti, sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienu, viņa ir saņēmusi sabiedrības novērtējumu: Latgales gada balvu 2018 nominācijā Latgales gada aktīvākais seniors un Dagdas novada “Gada cilvēks – 2018” laureāte.

       Laipni aicinām apmeklēt Tamāras Dorofejevas krustdūrienu un pērlīšu izšuvumu tehnikā darināto darbu izstādi!