2024 06 01 LV

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2024. gada 1. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums papildināts ar jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

     Kas bija slavenā karaliene Viktorija, kuras vārdā nosaukts vesels laikmets? Veca, drūma sieviņa, kura vienmēr ģērbās melnā? Vai arī kaislīga jauna sieviete ar romantizētu pasaules uztveri, kurai tik ļoti patika dejot? Vai tomēr neapšaubāmi veiksmīga karaliene, kura radīja pilnīgi jaunu monarhijas veidolu? Karalienes Viktorijas sešdesmit četru valdīšanas gadu laikā Lielbritānija izvirzījās pasaules priekšplānā, paplašinot impēriju līdz nebijušiem apmēriem. Neviens cits monarhs nav tā izmainījis pasauli, kurā joprojām dzīvojam. Ielūkojoties karalienes Viktorijas dzīvē ar dienasgrāmatu, vēstuļu un laikabiedru komentāru palīdzību, mēs autores Lūsijas Vērslijas prasmīgajā vadībā Viktoriju grāmatā Karaliene Viktorija. Meita, sieva, māte, atraitnevaram iepazīt pavisam tuvu.

 

     The New York Times bestselleru autores Tīnas Braunas biogrāfiskais stāsts par britu karalisko ģimeni Karaļnams: patiesība un posts Vindzoru galmā aizved lasītājus skandālu, mīlas dēku, varas spēļu un nodevības pilnajā Vindzoru pasaulē.

 

     Astrologs Andris Račs par grāmatu Astroloģija dvēseleivēsta: “Šo grāmatu es rakstīju viegli – vairāku gadu garumā vārdi pie manis nāca brīžos, kad jutos iedvesmots. Kādu reizi tas bija pēc kādas tikšanās, citu reizi pēc izlasītas grāmatas, dabas vērošanas vai kā refleksija uz kādām norisēm sabiedrībā. Es domāju astroloģijas valodā. Šajā grāmatā esmu tulkojis dvēseli skarošas dzīves norises tiem, kuri arī mācās apgūt zvaigžņu valodu. Vēlāk tie varēs, lūkojoties cilvēku zvaigžņu kartēs, iztulkot to cilvēkiem dziļākā, dvēselei tuvākā līmenī. Zvaigznes runā ar mums mūžīgajā kosmosa mūzikas valodā. Valodā, kurā runā arī mūsu dvēsele. Tā dzird šo mūziku. Ja atvērsiet sirdi un prātu, – sadzirdēsiet to!”

 

     Kā atšķirt – patiesība vai meli? Smalks blefs vai neapstrīdami fakti? Triks vai godīga spēle? Ienirstiet slepenā FIB aģenta Džo Navarro pasaulē, kur katram žestam, ķermeņa pozai un pat acu skatienam IR nozīme! Tā ir atslēga uz cilvēka dabas izpratni. Džo Navarro grāmata Ķermeņa valodas vārdnīca: ko apslēpj vārdi, bet atklāj žesti un mīmika atklāj, kā pēc ķermeņa valodas iespējams atšifrēt cilvēku patiesās domas, emocijas un nolūkus. Bijušais FIB aģents un pasaulē atzīts neverbālās komunikācijas eksperts Džo Navarro atklāti dalās savās zināšanās un pieredzē.

 

     Ilzes Upītes romānā Trakās kāzas pēc traģiska negadījuma Annija apņēmusies nekad vairs nerīkot kāzas, lai arī tas bijis viņas sapņu darbs kopš agras jaunības. Tomēr, precoties mīļajai māsīcai Līnai, jaunā sieviete apsola viņai uzdāvināt visskaistākos mīlestības svētkus. Protams, bez sarežģījumiem neiztikt: līgava ar līgavaini dzīvo katrs savā pilsētā, turklāt atklājas, ka topošajai vīramātei ir reta un dīvaina fobija. Bet vistrakākais notikumu un jūtu mudžeklis sagriežas, kad Annijas draugs Valts apsūdz Līnas līgavaini noziegumā...

 

     Daces Judinas romānā Es tev piedodugada nogales klusajā laikā Mežājos, dzīvnieku patversmes barības nojumē, lieljaudas gaļas mašīnā tiek atrasta sievietes kāja.. bez ķermeņa. Gandrīz tajā pašā laikā pagasta galvas Arvja Konrāda saderinātās Ingas Plūmītes skaistumsalonā iebrūk specvienība un visu izārda, arestējot saimnieci par narkotiku glabāšanu. Luāras ielejā, Arno pilī, kurp Anna Elizabete un Ģirts Melderis devušies strādāt pie filmas “Gadsimta ķēriens”, viena pēc otras notiek divas slepkavības: vīna degustācijas laikā noindē pilskungu, bet pēc dažām dienām vīnadārzos ar desmit šķēpa dūrieniem tiek nobeigts vīndarītavas pārzinis. Filmā atveidojamie pagātnes notikumi, skatoties šodienas acīm, rādās citā gaismā, turklāt dažas personas nav tās, par ko uzdodas... Uzzinājuši par notiekošo, Miks Kaķītis un Egons Dombrovskis dodas uz Franciju glābt draugus no nepatikšanām...

 

     Amerikāņu rakstnieces Kārenas Vaitas romānā Vecā tiesneša mantojumsdivdesmit gadu vecumā Kasija Medisone, atpakaļ neatskatīdamās, ir pametusi dzimto Voltonas mazpilsētu Amerikas dienvidos, bet nu, kad nākas tajā atgriezties ģimenes apstākļu dēļ, jaunā sieviete ir spiesta atvadīties no mierīgās dzīves Ņujorkā un atkal saskarties ar problēmām, no kurām viņa reiz jau aizbēgusi. Pēc ierašanās Ņujorkā Kasija ir darījusi visu iespējamo, lai kļūtu par citu cilvēku, sākot ar veiksmīgas karjeras veidošanu un beidzot ar atbrīvošanos no dienvidnieces akcenta. Taču naksnīgs telefona zvans uzjundī visu, ko viņa ir centusies aizmirst. Viņa nav runājusi ar māsu kopš brīža, kad Herieta ir slepus apprecējusies ar Kasijas līgavaini. Tagad māsa zvana, lai pavēstītu, ka viņu tēvs guļ uz nāves gultas. Kasija dodas atpakaļ uz dzimto pilsētu, un vienīgais, kas viņu biedē vairāk par tēva zaudēšanu, ir satikšanās ar māsu un viņas kuplo ģimeni, jo Herietas vietā vajadzēja atrasties Kasijai. Tomēr viņa nespēj neiemīlēt māsas bērnus, tāpat kā nespēj nejusties kā mājās vietā, kur cilvēki cits citam apjautājas, kā klājas, un par atbildi grib dzirdēt patiesību. Cenzdamās apvaldīt pārsteidzošas jūtas pret senaizmirstu draugu un saskardamās ar negaidītu nelaimi, kas apdraud viņas jaunatrasto ģimeni, Kasija sāk saprast, ka mājas ir vieta, kas mīt katra cilvēka sirdī un to tik vien gaida, lai tiktu atklāta no jauna.

 

     Zviedru rakstnieces Annas Frēdriksones detektīvromānā Zudusī Klāra pamostas slimnīcā un saprot, ka ir pavisam slikti. Galva ir kā spainis, un viss ķermenis sāp, taču pats galvenais – viņa neko neatceras. Kā viņu sauc? Kas ar viņu ir noticis? Kā viņa šeit ir nokļuvusi? Policija uzskata, ka Klārai kāds gribējis kaitēt – viņa tika atrasta bezsamaņā dziļi jūrā, gandrīz noslīkusi. Klāra ir apņēmības pilna noskaidrot, kas ar viņu ir noticis, un talkā nāk viņas bijušais psihoterapeits, kurš ir tik izpalīdzīgs, ka sāk kļūt aizdomīgi... Un, kad viņa atrod savu dienasgrāmatu, kurā tiek pieminēts kāds vārdā nenosaukts vīrietis, kurš pret viņu bijis vardarbīgs, Klāra saprot, ka ir briesmās un nevienam nevar uzticēties.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

Līdzīgi raksti