Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada decembra sākumā Rēzeknes pilsētas un novada bibliotekāri devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Visaginas pilsētu Lietuvā. Brauciena mērķis – iepazīties ar kaimiņvalsts bibliotēku darba organizāciju un Europe Direct informācijas centra (EDIC) darbību.

 

     Visaginas publiskās bibliotēkas direktore Dalia Sargūniene un bibliotēkas darbinieces rēzekniešus uzņēma ļoti silti. Bija iespēja noklausīties stāstījumu par Visaginas pilsētas vēsturi un iepazīties ar bibliotēkas nodaļu darbu. Sarunu gaitā veidojās interesantas diskusijas par kopīgiem aktuālajiem jautājumiem, sasniegumiem un nākotnes plāniem.

 

     Visaginas EDIC vadītāja Indre Gruodiene bija sagatavojusi interesantu prezentāciju par pasākumiem un aktivitātēm, kuras palīdz sniegt informāciju par visām ES darbības jomām gan pilsētas, gan lauku iedzīvotājiem. Jau vairākus gadus, pateicoties EDIC Visagina atbalstam, pilsētā tiek rīkoti mūzikas festivāli, kuri ieguvuši lielu popularitāti jauniešu vidū. Savukārt pasākums “Eiroprāti” pulcē cilvēkus ar garīgās veselības traucējumiem no visas Lietuvas, tādējādi ļaujot viņiem socializēties un būt informētiem par svarīgākajām norisēm Eiropas Savienībā. Baudot tēju, rēzeknieši dalījās arī ar savu pieredzi, atbildēja uz jautājumiem un sprieda par sadarbības iespējam nākotnē.

 

     Atpakaļceļā bija iespēja iegriezties Rēzeknes novada Maltas pagasta bibliotēkā, kura pārsteidza ar savu gaišumu, mājīgumu un gaumīgo iekārtojumu. Īsta “Gaismas pils”, kurā gribas atgriezties!

 

     Brauciena dalībnieki bija vienisprātis – šādās ekskursijās var smelties gan jaunas idejas un iedvesmu savam darbam, gan novērtēt bibliotēkas, kurās paši strādā. Paldies par sirsnīgo uzņemšanu Lietuvas un Maltas bibliotēku kolēģēm, kā arī Visaginas EDIC vadītājai!

 

     Brauciens tika organizēts projekta “EDIC Austrumlatgalē” ietvaros.