Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 29. jūlijā Rēzeknes Centrālo bibliotēku apmeklēja Dmitrovas pilsētas Centrālās bibliotēkas direktore Zinaīda Zlotņikova un Dmitrovas rajona Kultūras nodaļas vadītāja Anna Sadova. Vizītes gaitā ciemiņi iepazinās ar Rēzeknes pilsētas Centrālās bibliotēkas struktūru, galvenajiem darba virzieniem, apskatījās bibliotēkas telpas, no bibliotēkas terases aplūkoja gleznaino Rēzeknes daļu ar skatu uz Festivāla parku, kultūras celtnēm un tālē zaigojošo Kovšu ezeru.

 

 

     No 2004. gada Dmitrova ir Rēzeknes sadraudzības un starptautiskās sadarbības pilsēta. Vairāk kā desmit gadu garumā starp Rēzekni un Dmitrovu notikusi aktīva sadarbība uzņēmējdarbības, kultūras un sporta jomā.

 

     Dmitrovas apgabals atrodas 65 km attālumā no Maskavas, Maskavas apgabala ziemeļaustrumu daļā. Rajona teritorija ir 2,16 tūkst. kvadrātkilometru, rajonā dzīvo 150 tūkstoši cilvēku, lielākā daļa pilsētās – Dmitrovā un Jahromā. Dmitrovas rajons patlaban ir viens no attīstītākajiem Maskavas apgabalā – sekmīgi attīstās rūpniecības nozare, lauksaimniecība, transporta un finanšu sfēra.

 

     Kā tikšanās laikā pastāstīja Dmitrovas Centrālās bibliotēkas direktore Z. Zlotņikova, pilsētas ģeogrāfiskā atrašanās vieta, proti, Maskavas tuvums pozitīvi ietekmējis strauju Dmitrovas attīstību iedzīvotāju pieauguma ziņā, ekonomikā, kultūras jomā un citās dzīves sfērās.

 

     Fotogrāfijas no vizītes aplūkojamas šeit.