IMG 20240810 WA0023

Foto: Daiga Stavska

10. augustā biedrības “Sadarbības platforma” īstenotā projekta “Kopīgi Latvijai 2024” Kultūrorientācijas kursu ietvaros ukraiņu grupa viesojās Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā. Ekskursijas laikā iepazīstinājām ar Rēzeknes Centrālās bibliotēkas vēsturi, darbību, piedāvātajiem pakalpojumiem un daudzveidīgajām norisēm.

 

Ekskursijas laikā stāstījām par bibliotēkas dibināšanu 1944. gadā, vairākām atrašanās vietas maiņām, krājuma bagātināšanos un citām izmaiņām laiku lokos. Iepazīstinājām ar bibliotēkas kā reģiona galvenās bibliotēkas lomu, filiālbibliotēkām, kā arī RCB struktūru, bibliotēkas piedāvātajām iespējam un pakalpojumiem, piemēram, uzziņām, izdrukām, datora lietošanu, bibliomāta izmantošanu utt. Aicinājām aplūkot radošās, literatūras un novadpētniecības izstādes: fotogrāfiju izstādi “Rēzekne Aleksandra Bondarenko objektīvā”, literatūras izstādi “Dacei Rukšānei-Ščipinskai - jubileja”, tematiskās novadpētniecības izstādes “Par Rēzeknes Centrālas bibliotēkas filiālēm”, “Latgales Māra – brīvības un vienotības simbols”, “Laikrakstam “Rēzeknes Vēstis” – 80!”, “Laiku tilts – pilsētas svētki caur gadu desmitiem” u.c. Īpašu interesi raisīja, izstāde, kurā eksponētas grāmatas ukraiņu valodā. Aicinājām apskatīt arī interesantas vēstures liecības – senākās grāmatas bibliotēkā un senākos vietējā laikraksta, šī gada jubilāra, “Rēzeknes Vēstis” eksemplārus, kas glabājas bibliotēkas krājumā. Stāstījām par Novadpētniecības krājumu un Lasītavas pakalpojumiem, pieejamajiem laikrakstiem un plašo žurnālu klāstu, kurā var atrast piemērotu lasāmvielu jebkurai gaumei. Informējām par daudzveidīgajām bibliotēkas aktivitātēm un pasākumiem, iespējām uzzināt par bibliotēkas aktualitātēm, sekojot informācijai RCB sociālajos tīklos, mājaslapā, kā arī citās interneta vietnēs un vietējos laikrakstos.

Bija prieks redzēt ieinteresētību un pozitīvu noskaņu. Ekskursija sniedza lielisku iespēju iepazīstināt ar bibliotēku, kā arī stiprināt kultūras saites un veicināt informācijas apmaiņu sabiedrībā.

Uz tikšanos atkal bibliotēkā!