4bff8ae9 b0f9 4572 a906 825ab7812508

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

No. 3 jūnija līdz 31. jūlijam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā) var apskatīt Sholastikas Svikšas dimantu mozaīkas.

Dimanta izšuvumi ir pārsteidzošas tehnikas rokdarbi. Šī metode pie mums atnāca no  Ķīnas. Daudzi labprāt izvēlas šāda veida izšuvumus, jo gatavais rezultāts ir ļoti skaists. “Diamond” ir ļoti viegli saprast, un nav nepieciešamas īpašas prasmes to veidošanai. Šai metodei nav nepieciešama adata vai diegs, jo tā nav izšūšana, lai gan ārēji to ļoti atgādina. Rēzeknes novada Feimaņu pagasta iedzīvotājai Sholastikai Svikšai dimanta mozaīkas kļuvušas par hobiju, kas vainagojies ar personālizstādēm Feimaņu pagasta kultūras namā, Maltas pagasta bibliotēkā, Silmalas pagasta bibliotēkā, Rēzeknes 2. bibliotēkā un tagad pie mums – Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā.

Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā) var apskatīt 15 šajā tehnikā veidotas gleznas, bet kopā S. Svikša ir izveidojusi  aptuveni 30 dažāda lieluma gleznas. Sholastika arī bilst, ka tie spīdīgie “dimantiņi” ir gan apaļi, gan kvadrātaini un, ka apaļos ar pinceti esot grūti salikt. Bet viņa ir apguvusi arī to! Jāpiebilst, ka Sholastika labprāt savus darbus dāvina radiniekiem un draugiem.

Laipni gaidīti bibliotēkā!