VKKF projektā Vārda mākslinieki tuvplānā 3

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

30. maijā plkst. 14.00 Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieci Māru Svīri. Pasākums tapis VKKF projektā “Vārda mākslinieki tuvplānā”. Galvenais projekta mērķis popularizēt oriģinālliteratūru, nodrošināt literāro pasākumu pieejamību plašai sabiedrībai Rēzeknes pilsētā un reģionā un veicināt latviešu autoru atpazīstamību.

Māra Svīre – rakstniece, prozaiķe, dramaturģe un scenāriju autore. Vairāk nekā 30 grāmatu autore. Sarakstījusi garstāstu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un scenāriju tāda paša nosaukuma filmai (filma iekļauta Latvijas Kultūras kanonā), viņa ir scenārija autore LTV seriālam ”Likteņa līdumnieki” (pēc Vladimira Kaijaka romānu motīviem). Viņas interešu lokā ir lauku dzīves tēlojumi, sievietes psiholoģiskās problēmas un laikmeta ietekme uz sievietes raksturu. Jaunākie M. Svīres darbi romāns “Pēdējā teikuma lāsts” (2023) un stāstu krājums “Egļu katedrāle” (2024).

Pasākums notiks bibliotēkas 3. stāvā, ieeja bez maksas. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt vairāk par rakstnieci, kā arī uzdot viņai jautājumus. Pasākumu vadīs kultūras žurnāliste un literatūras eksperte Liega Piešiņa.
Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!
Aicināti visi interesenti!