Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Kā ik katra mēneša pirmajā piektdienā, arī šoreiz, 6. novembrī, pienākusi jauno grāmatu diena. Šī mēneša piedāvājumā ir 34 jaunas grāmatas. Zemāk lasāms neliels ieskats daļā no tām.

 

     Majas Sēderbergas “Veselīga dabas virtuve” piedāvā ielūkoties iedvesmojošās idejās jaunām receptēm. Lasi un uzzini veselīga dzīvesveida nianses, kas īpaši aktuālas ir tagad, šajā pārmaiņu un neziņas laikā.

 

     Pirmskolas vecuma bērniem adresētās grāmatas “Dzīvnieki” rosības pilnajās lappusēs meklē vardes, pingvīnus, krokodilus, lāčus un vēl citas radības, tad pacel atlokus un uzzini interesantus faktus par dažādiem dzīvnieku pasaules iemītniekiem!

 

     Mika Kerenensa grāmata “Rēgs uz divriteņa” ir stāsts par garnadzi, kurš vienmēr parādās un pazūd neizskaidrojamā veidā kā rēgs, un jauniešu kompāniju, kas apņēmusies atmaskot prasmīgo braucēju, kurš savus noziegumus filmē. Vai Marijai un draugiem tas izdosies, lasi grāmatā!

 

     Dodies piedzīvojumos kopā ar Pelnrušķīti, vienu no populārākajiem pasaku varoņiem pasaulē. Pēc Šarla Pero pasakas motīviem tapusī grāmata “Pelnrušķīte” būs laba lasāmviela kā latviski, tā arī krieviski lasošiem jauniešiem un ik vienam, kas vēlas uzlabot savas valodu zināšanu prasmes. Grāmata veidota paralēli abās valodās.

 

     Roza ir jauna, nabadzīga meitene gaidībās. Viņa vēlētos būt perfekta māte savam bērnam, taču – jo vairāk nākas aizdomāties par pašas haotisko bērnību, jo lielāka kļūst pārliecība par to, ka labākā dzīve mazulīti gaidīs pēc iespējas tālāk no viņas dzimtās pilsētas Īrijā. Rozas pašas sapnis par labāku dzīvi un raizes par bērna nākotni noved pie negaidītiem dzīves pavērsieniem. Vairāk lasi Karolinas Mitčelas grāmatā “Zelta krātiņš”.

 

     Kārļa Kurzemnieka otrais romāns “Mēmais kliedziens” turpina stāstu par sevišķi svarīgu noziegumu izmeklētāju komandas darbu – Klāsa Ores vadībā strādās nule izglītību ieguvuši izmeklētāji. Vai viņiem izdosies atrisināt nogalinātās Agnetes lietu, lasi grāmatā! 

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skaties šeit.