mask2 1 min

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Kādu dienu kāds labs eņģelis atveda uz Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēku-informācijas centru brīnišķīgu meiteni Klaudiju. Atveda, lai Klaudija dalītos mīlestībā ar mūsu bibliotēkas lietotājiem, lai dāvātu skaistus priekšnesumus, dvēseliski piesātinātus mirkļus vairākos pasākumos. Kādā bibliotēkas apmeklējuma reizē Klaudija uzzināja par bērnu grupu ekskursijām bibliotēkā un par mūsu ieceri dažādot un pilnveidot šo nodarbību saturu. Tam bija nepieciešami acu apsēji jeb maskas. Un meitene ar lūgumu griezās pie savas mammas Ligitas.

Sakām mīļu un lielu PALDIES izpalīdzīgajiem labas gribas cilvēkiem Klaudijai Dembovskai un Ligitai Dembovskai, kuras piepildīja mūsu bibliotēkas vēlmi un sarūpēja (sašuva) acu apsējus/acu maskas, lai bibliotēka bērniem uzskatāmāk varētu stāstīt, kāpēc ir vajadzīga pielāgotā literatūra, speciālās ierīces un speciālās programmas lasīšanai un rakstīšanai neredzīgiem cilvēkiem, pielāgotas galda spēles, ka arī cilvēki ar redzes traucējumiem var lasīt, strādāt ar datoru utt. Acu apsējus mēs varēsim izmantot bibliotekārajās stundās/ekskursijās gan darbā ar bērniem, gan citiem interesentiem, attīstot sabiedrībā empātiju jeb prasmi izprast citu cilvēku, proti, neredzīgu cilvēku emocijas, vajadzības. Izmantojot jaunās acu maskas, dažādosim un padarīsim vēl interesantākas tematiskās nodarbības “Kas ir pielāgotās literatūras
bibliotēka?”.

“Laimīgs ir nevis tas, kurš spēj saņemt vai dabūt, bet gan tas, kurš spēj dot citiem. Paejieties cilvēkiem pretī un dalieties tajā, kas jums ir! Dāvājiet smaidus un labestību! Laime ir kā saules gaisma: ja iecelsiet kādu saulē, tā apspīdēs arī jūs."; teicis grāmatu autors Ogs Mandino. Klaudija un Ligita, paldies par jūsu labo darbu! Vēlam, lai piepildās arī jūsu vēlmes un ieceres, tāpat kā jūs piepildījāt mūsējo!