Piedāvājam daudzveidīgu diētu grāmatu apskatu gan tiem, kuri nav ar mieru ieguldīt lielas pūles un dzelžaini atteikties no ēstgribas apmierināšanas, gan tiem, kuri mērķa vārdā gatavi sevi ierobežot gana daudz.

 

Vladimirs Piščaļovs

“Varavīksnes krāsu diēta”

Autors piedāvā efektīvu notievēšanas metodi – diētu, kuras galvenais princips ir šāds: katrai nedēļas dienai jāizvēlas atbilstošas krāsas produkti. No tiem pagatavotās maltītes ne tikai veicina tievēšanu, bet arī mielo acis. Grāmatā skaidrota varavīksnes krāsu diētas būtība un aprakstīti vairāki tās varianti; iekļauts produktu saraksts katrai nedēļas dienai, kā arī sīkāk aplūkotas dažu produktu vērtīgās īpašības; piedāvāti ēdienkartes paraugi un receptes gardu, veselīgu ēdienu pagatavošanai.

Padoms no grāmatas
“Kalcija trūkums organismā kļūst par cēloni skeleta deformācijai, kaulu trauslumam un muskuļu atrofijai. Ja jūsu nagi kļuvuši trausli un lūstoši, steidzami jāpalielina siera un citu piena produktu daudzums uzturā.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Šerija Kelboma

“Pretgrumbu diēta”

Šajā grāmatā sniegti praktiski padomi, kā ar dzīvinoša uztura un organisma attīrīšanas palīdzību mazināt un pilnībā izskaust grumbu un ādas noslīdējumu veidošanos. Grāmatas autore ir ieguvusi veselības maģistra grādu un ir aktīva veselīga dzīvesveida propogandētāja. Viņa ir sarakstījusi vairākas grāmatas, īpaši popularizējot sulu kūres un dabisku sulu labvēlīgo iedarbību uz cilvēka organismu.

Padoms no grāmatas
“Zāļu tēja, zaļā tēja, dabiski gāzēts minerālūdens, dārzeņu sulas un, protams, tīrs ūdens ir labākie dzērieni, kas palīdzēs izlīdzināt grumbas. Šie dzērieni veldzē ķermeni un uzlabo veselību. (..) Zaļā tēja un zāļu tējas ir daudz vērtīgākas par kafiju.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Bens Flečers, Karena Paina, Denijs Penmens

“Ne diēta”

Šī grāmata un diēta mudina cilvēku mainīt savus sliktos ieradumus. Ne diēta parāda, kā atbrīvoties no apslēptajiem paradumiem, lai, nejūtot izsalkumu, bez pūlēm zaudētu svaru.

Padoms no grāmatas
“Televīzijas vērošana var nemanāmi izšķērdēt jūsu dzīvi, jo, kad ieslēdzat televizoru, jūs izslēdzat dzīvi. Ja vien jūs patiešām negūstat patiesu prieku no pārraides un aktīvi nedarbojaties līdzi, televizora priekšā pavadītās stundas ir zemē nomests laiks. Šis laiks jums ir zudis un nekad vairs neatgriezīsies.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Viktorija Niksone

“Supermodeļu diētas noslēpumi”

Izlasot šo grāmatu, var uzzināt, kādus ēdienus ēd supermodeles un no kādiem viņas izvairās; kā modeles izzina sava organisma vajadzības; kā izvairīties no ēšanas kārdinājuma; kā pazīt un izraudzīties pilnvērtīgu pārtiku; kā modeles apvieno diētu ar fiziskajiem vingrinājumiem un daudzas citas interesantas un noderīgas lietas.

Padoms no grāmatas
“Lielākās pārtikas ražošanas kompānijas un diētu reklamētāji ir ieinteresēti saasināt mūsu uzmanību uz ēdienu: vispirms viņi ar atkarību izraisošiem, ķīmiski uzlabotiem produktiem veicina mūsu svara pieaugumu, pēc tam stāsta, kā no tā atbrīvoties. (..) Ir laiks atgriezties pie veselīgākas attieksmes pret ēdienu un ārējo izskatu! Nepārtrauktā dzīšanās pēc kārnas figūras ir devusi tikai vainas apziņu un bēdas. (..) Atbalstiet vietējos tirgus un zemnieku tirdziņus, ja nevēlaties saņemt intensīvās lauksaimniecības produktos esošo ķīmisko vielu kokteili.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Valdimirs Piščaļovs

“Diēta atbilstoši ģenētiskajam kodam”

Autora izstrādātā diēta balstās uz jaunākajiem ģenētikas atklājumiem. Šajā grāmatā skaidrota triju ģenētisko kodu izcelšanās vēsture un tas, kā tie ir ietekmējuši cilvēka gremošanas īpatnības un ēšanas paradumus; iekļauts tests, kuru izpildījuši jūs spēsiet noteikt, kāds ir jūsu ģenētiskais kods – mednieks un vācējs, zemes īpašnieks un zemkopis vai klejotājs un lopkopis; aplūkoti katram ģenētiskajam kodam ieteicamie un nevēlamie produkti, kā arī piedāvātas receptes ēdienkartes paraugam.

Padoms no grāmatas
“Aizmirstiet par cepšanu vai sildīšanu lielā tauku daudzumā. (..) Eļļu uz pannas uzsmidziniet, nevis uzlejiet, un arī tikai tad, ja tā ir nepieciešama.”

Pārbaudīt pieejamību

 

“Vai man vajadzīga diēta?”

Galvenais grāmatas mērķis ir palīdzēt katram meklēt ceļu, kā, izmantojot sava organisma spējas, sekot dabiskas dzīves likumiem un būt veselam, enerģiskam un dzīvespriecīgam.

Padoms no grāmatas
“Sviests, saldais un skābais krējums būtu jālieto nedaudz un reti, jo tie satur daudz piesātināto taukskābju. Tos ieteicams aizstāt ar jogurtu, kefīru vai citu produktu ar zemāku tauku saturu. Īpaši veselīgi ir skābpiena produkti ar laktobaktēriju un bifidobaktēriju piedevām, jo tie uzlabo gremošanas sistēmas darbību.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Riks Gallops

“GI diēta – vienkāršākais veids, kā iegūt slaidu augumu”

Grāmata ietver ne tikai apceres par to, kā labāk dzīvot, bet arī lasītāju veiksmes stāstus un receptes. Šīs diētas pamatā ir atteikšanās no produktiem ar augstu glikēmisko indeksu, tā ir sabalansēta un daudzveidīga, jo tajā iekļauti pilngraudu produkti, dārzeņi, augļi un liesa gaļa.

Padoms no grāmatas
“Lieliskas pusdienas ir pupiņu vai dārzeņu zupa un otrajā ēdienā – zivs vai cālis. Izvairieties no krēmveida vai dārzeņu biezeņa zupām, jo tajās ir daudz taukvielu un tāpēc vienmēr tās uzskatāmas par sarkanās gaismas produktiem.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Arturs Agatstons

“Sautbīčas diēta”

Sautbīčas diēta piedāvā jaunu uztura piramīdu, neliek skaitīt kalorijas un neļauj justies izsalkušam. Kā sola diētas izstrādātājs, jūs ēdīsiet liellopu gaļas, putnu gaļas un zivju ēdienus normāla lieluma porcijās. Jūsu ēdienkartē būs arī olas, siers, rieksti un dārzeņi. Uzkodas būs pat obligātas. Jūs iemācīsieties iztikt bez sliktajiem ogļhidrātiem, piemēram, baltajiem miltiem, cukura un ceptiem kartupeļiem. Un – tas ir pats labākais – pirmā pazudīs neglītā tauku kārtiņa no jūsu vēdera. Sautbīčas diēta var būtiski ietekmēt arī jūsu veselību: noregulēt holesterīna līmeni asinīs un mazināt risku saslimt ar sirds slimībām un diabētu.

Padoms no grāmatas
“(..) zinātnieki atklāja, ka pupiņas izraisa mazāku izsalkuma sajūtu nekā kartupeļi, nevārīti burkāni – mazāku nekā vārītie, pilngraudu produkti – mazāku nekā sasmalcinātus graudus saturošie, parastie rīsi – mazāku nekā ātri pagatavojamie.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Roberts Atkinss

“Doktora Atkinsa revolucionārā diēta”

Šī diēta solās būt viegli ievērojama – grāmata vēsta, ka nebūs jācieš izsalkums, kas ir galvenais neveiksmju iemesls citās diētās. Tā palīdzot atbrīvoties arī no nespēka un aizkaitinātības, galvassāpēm, koncentrēšanās grūtībām, bezmiega, reiboņiem u. c.

Padoms no grāmatas
“Ja jūs esat atklājuši, ka sverat piecas mārciņas par daudz, tad rīkojieties bez vilcināšanās. Iespējams, ka tuvojas Ziemassvētki, jūsu vai kāda radinieka dzimšanas diena vai arī atvaļinājums. Nosvinējuši kādu no šiem notikumiem, jūs, iespējams, atklāsiet, ka nu jau sverat nevis piecas, bet piecpadsmit mārciņas par daudz un turpināt strauji pieņemties. Negaidiet, bet rīkojieties.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Pīters Dž. D’Adamo, Ketrina Vitnija

“Diēta tavai asinsgrupai”

Šī grāmata palīdzēs uzzināt, kādi produkti, tējas un garšvielas palīdz attiecīgās asinsgrupas pārstāvjiem saglabāt labu veselību un ideālu svaru; kādi vitamīni un uztura bagātinātāji ir ieteicami un kādi nav vēlami; kādas zāles jūsu organismā iedarbojas vislabāk; vai stress skar jūsu muskuļus vai nervu sistēmu u. c.

Padoms no grāmatas
“Pareizi izvēlētas garšvielas var uzlabot gremošanas un imūnsistēmas stāvokli. Piemēram, 0 asinsgrupai īpaši ieteicams garšvielu maisījums, kura pamatā ir brūnaļģes, jo tās ir bagātīgs joda avots, kas svarīgs pareizai vairogdziedzera darbībai.”

Pārbaudīt pieejamību

 

VISAS MŪSU BIBLIOTĒKĀS PIEEJAMĀS GRĀMATAS PAR DIĒTĀM