Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 16. septembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 27 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

 

     Pasaulslavenā amerikāņu eksperta atmiņas uzlabošanā un prāta optimizācijā Džima Kvika grāmata “Limitless. Prāts bez robežām” iemācīs pārvaldīt ieradumus un atbrīvoties no negatīvās domāšanas, atbrīvot produktivitāti, gūt neierobežotu motivāciju un enerģiju, tikt vaļā no prāta apmiglošanās, uzlabojot ēšanas un gulēšanas paradumus, gūt skaidrāku skatījumu uz pasauli un koncentrēties darbam, kā arī lasīt ātrāk, iegaumēt vairāk un pieņemt labākus lēmumus. Grāmatas autors bērnībā pārcieta smadzeņu traumu, kuras sekas bija mācīšanās grūtības, bet vēlāk radīja metodes, kas ļāva kardināli uzlabot viņa prāta spējas. Kopš tā laika Džims Kviks velta visas pūles, lai palīdzētu citiem atbrīvot savu iekšējo ģenialitāti un prāta spēku.

 

     Vara Bokaldera un Marijas Blokas grāmatā “Ekoloģiskais dzīves veids un būvniecība” apkopotas zināšanas, kas nepieciešamas, lai gūtu priekšstatu par to, kas patiesībā ir ekoloģiskais dzīves veids un būvniecība. Building Ecology stāsta par faktoriem, kas jāņem vērā, lai nodrošinātu būvniecības sektora ilgtspējīgu attīstību.

 

     Grāmatā “Jura Gaigala varavīksne” var lasīt par mākslinieka Jura Gaigala dzīvi un darbības daudzpusību, tajā iekļauta arī viņa ilustrēto tautasdziesmu izlase (ap 300 no kopumā 700 zīmējumiem), kuras viņš atlasījis un ilustrējis no 1973. līdz 2001. gadam un apkopojis 9 albumos (tie katrs vienā eksemplārā glabājas Rēzeknes un Maltas muzejā un pie meitas). Zīmējumos autors attēlojis savā bērnībā redzētās tradīcijas, darbarīkus, papildus veicot rūpīgu arheoloģisko un etnogrāfisko materiālu izpēti, lai detaļas attēlotu maksimāli precīzi. Tādējādi grāmatā atradīsiet daudz unikālu vēsturisku liecību par 20. gadsimta latviešu dzīvesziņu.

 

     Britu rakstniecei un biogrāfei Sārai Bredfordai pēc vairāk nekā desmit gadu pētnieciskā darba ir izdevies atbildēt uz jautājumu, kāpēc stāsts, kam bija jākļūst par vienu no skaistākajiem mīlasstāstiem, beidzās ar traģēdiju. Atbilde uz šo un citiem līdz šim neatbildētajiem jautājumiem meklējama Bredfordas grāmatā “Diāna”, kuras lasītājiem nu būs iespējams uzzināt par princesi Diānu to, kas līdz šim ir ticis noklusēts.

 

     Gundegas Repšes grāmatā “Naži betonā” apkopotas pēdējo trīs gadu laikā tapušās slejas, kas tikušas publicētas “Tvnet” interneta vietnē “Klik” un laikraksta “Diena” pielikumā “KDi”. Jāpiekrīt Anitai Rožkalnei, kura saka: “Gundegas Repšes, tāpat kā daudzu citu Latvijas inteliģentu, rakstītais par šo laikmetu ir vēstures dokumenti. Bez to zināšanas nākotne nebūs izprotama. Un arī vēlāk radīto literatūras un mākslas darbu būtība ne. Jo līdz ar ārējo pasauli mainās arī iekšējā, kas gūst savu izteiksmi mākslā.”

 

     Pēc Krievijas iebrukuma Austrumukrainā 2014. gadā rakstnieks un žurnālists, grāmatas “Gaišais ceļš” autors Staņislavs Asejevs palika okupētajā Donbasā un ar pseidonīmu Vasins dažādiem medijiem rakstīja par tur notiekošo. 2017. gadā prokrieviskās Doneckas “tautas republikas” varas pārstāvji viņu nelikumīgi ieslodzīja, un divarpus gadus viņš pavadīja “Izolācijā”, kur piedzīvoja necilvēcību un spīdzināšanu. Šī grāmata ir par ļaunumu, kas iemiesojies “Izolācijā” – slepenā nometnē, kas izveidota bijušajā rūpnīcā Doneckā.

 

     Benedikta Velsa romāns “Gandrīz ģeniāls” ir neticams, bet patiess stāsts par nabadzīgu un ne sevišķi apdāvinātu jaunieti no treilerparka, kurš negaidot uzzina, ka pasaulē nācis mākslīgās apaugļošanas ceļā un viņa nekad neiepazītais tēvs ir ģēnijs. Kopā ar labāko draugu un meiteni, pret kuru lolo siltas jūtas, viņš vecā ševroletā dodas pāri visai Amerikai, lai meklētu savu tēvu un mainītu dzīvi uz labu…

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. oktobrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti