IMG 20220530 095616 edit 512995852142029

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 1.jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tika papildināts ar 24 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Iemīļotā bestselleru autore Ronda Bērna četrpadsmit gadus  pavadīja meklējumos, līdz atklāja universālo patiesību, kas ietverta grāmatā
Vislielākais Noslēpums”. Šī grāmata ir kvantu lēciens, kas aizvedīs lasītāju ceļojumā ārpus materiālās pasaules robežām uz garīgo sfēru, kur pastāv visas iespējas. Šajās lappusēs ietvertās mācības atklāj pieejamas un uzreiz izmantojamas prakses, kā arī dziļas atklāsmes, kas palīdzēs atbrīvoties no bailēm, nedrošības, trauksmes un sāpēm. Viedie vārdi, kurus senatnē un mūsdienās teikuši garīgie skolotāji no visas pasaules, bagātina “Vislielāko Noslēpumu” – šo izcilo meistardarbu, kas lasītājiem visā pasaulē parāda ceļu, kā izbeigt ciešanas un dzīvot dziļu, priekpilnu dzīvi.

 

     Bailes par rītdienu nav mazinājušās. Viena globāla traģēdija nomaina citu, un biedējošais fons jau kļuvis ierasts kā ātrās palīdzības sirēnas aiz loga... Bet kas tikmēr notiek ar manu dzīvi? Vai es zinu, kurp eju un kāpēc? Par ko ir mans stāsts? Uz šiem jautājumiem var atrast atbildi izlasot Gundegas Rozes jauno grāmatu „Dimanti tavā pagalmā 2”. Grāmata aicina doties jaunā ceļojumā – lai radītu savus notikumus un savas uzvaras. Lai pamostos dzīvei, kas kā vērtīgs dārgakmens spīd spoži vispirms jau tev pašai par prieku. Grāmatā apkopoti praktiski padomi un autores personīgas slejas, kas iedrošina doties jaunā izaugsmes ceļā.
Dimanti tavā pagalmā 2. grāmata ir simbolisks turpinājums pirmajam izdevumam, kas 2017. gadā kļuva par Latvijas bestselleru un populārāko vietējā satura dzīves stila grāmatu sievietēm.

 

     Kas notiek, kad pēc “laimīgajām beigām” sākas problēmas? Angļu rakstniece Elizabete Bakene savā romānā „Otrā sieva” sniedz spožu atbildi uz šo jautājumu. Mintija, reiz mīļākā precētam vīrietim, nu ir kļuvusi par viņa sievu. Tomēr sapņa piepildījums ir izrādījies rūgtāks, nekā gaidīts: laulības dzīves rutīna, vīra naidīgi noskaņotā ģimene un mūžīgais otrās sievas statuss Mintijai liek justies kā sliktākajai sevis versijai. Turklāt pirmā sieva nekur nav pazudusi… Vai tā ir cena par ļaušanos aizliegtām attiecībām? Un ko tagad iesākt?

 

     Vācu rakstnieces Šarlotes Linkas detektīvromānā „Bez vainas” lasītājus gaida sastapšanās ar jau labi zināmajiem izmeklētājiem Keitu Linvilu un Kalebu Heilu. Ir saulaina un tveicīga vasaras diena. Seržante Keita Linvila sēž vilcienā, kas dodas no Londonas uz Jorku, kad kāda pasažiere panikā lūdz viņai palīdzību: viņu vajājot svešinieks. Un tad jau atskan vairāki šāvieni. Divas dienas vēlāk netālu no Skārboro jauna skolotāja nokrīt no velosipēda, jo kāds pāri ceļam ir novilcis tievu stiepli. Viņa uzreiz zaudē samaņu un vairs nedzird šāvienu. Abas sievietes nav savstarpēji saistītas, taču izmantotais ierocis ir tas pats.

 

     Roma ir mīlestības un pavedināšanas pilsēta, bet angļu rakstnieces Džūlsas Veikas romānā ”Brīvdienas Romā”  romantika ir pēdējais, kas Līzai ir prātā. Viņai ir daudz svarīgākas lietas padomā, piemēram, jāuzmeklē nozudušais tēvs. Kad meklējumos rodas pirmais šķērslis, viņas bērnības draugs Vills ne tikai palīdz viņai nonākt atkal uz pēdām, bet arī kopā ar viņu izbauda romantiskas ainavas un izmeklētus ēdienus, un Līza pamazām aizdomājas par to, ka viņu ir sākusi valdzināt ne tikai Roma. Kad Līza un Vills sāk rakņāties pagātnē, neviens no viņiem nav gatavs tiem ilgi glabātajiem noslēpumiem, kam viņi uzdursies. Mēs apsolām - abu pasaule apgriezīsies ar kājām gaisā!

 

     Laipni gaidām bibliotēkā! Aicinām grāmatas izvēlēties un rezervēt jau pirms došanās uz bibliotēku.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. jūnijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti