Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2021. gada 1. septembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements tiks papildināts ar 25 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Daigas Mazvērsītes grāmata “Melnbaltās dziesmas 2” iemūžina latviešu estrādes mūzikas vēsturi. Grāmatā apskatīts, kā mūzikā ienāca Alnis Zaķis, Ivars Vīgners, Gunārs Rozenbergs, Zigurds Rezevskis, Gunārs Freidenfelds, Andrejs Lihtenbergs, Zigmunds Lorencs u. c.

 

     Aīdas Rancānes, Guntas Siliņas-Jasjukevičas un Ilzes Briškas grāmata “Saules gads. Rudenāji” ir sērijas “Saules gads” trešā grāmata. Tā veidota, lai iedvesmotu un motivētu pieaugušos un bērnus jēgpilnai un dziļai Rudenāju cikla ikdienas un svētku tradīciju iepazīšanai. Pirmā grāmatas nodaļa veltīta pieaugušajiem, otrā – bērniem, bet trešā – skolotājiem.

 

     Dzintara Tilaka romāna “Kūlenis” varoņu – nobriedušā vīrieša Linarda, jaunās sievietes Ances un viņas mātes Dailas – dzīve ir apmetusi kūleni. Līdz šim mierīgajā dzīvē pēkšņi ienāk atklājumi, diemžēl arī vilšanās un pat cīņa par izdzīvošanu. Nav iespējams mierīgi pieņemt visu, kas notiek, bet vai aktīva iejaukšanās nesarežģīs visu vēl vairāk? Skaistā lauku vasaras ainava slēpj sevī ko bīstamu, ko varētu arī nezināt un nenojaust, ja vien… Ance nebūtu apstājusies un nokāpusi no riteņa ar fotoaparātu rokās.

 

     Imanta Zemberga romāns “Kur sapņiem nav vietas…” atšķirībā no iepriekšējiem autora romāniem vairāk saistīts ar citu likteņstāstu, ar citu nokrāsu. Autors runā par ilūziju zudumu. Viņa varonis Arnolds, izgājis cauri visiem Otrā pasaules kara “elles lokiem”, piedzīvo brīnumainas un reizē satriecošas pārvērtības, kas no viņa prasa atjautību, drosmi, izturību un spēju pielāgoties arī gan pirmskara, gan pēckara notikumos Latvijā un Krievijā. Taču skaistā latviešu lauku idille gaist likteņa pavērsienos...

 

     Amerikāņu autores Kārenas Vaitas romāna “Pēdējā nakts Londonā” darbība norisinās 1939. gadā Londonā. Skaistā un ambiciozā Eva Hārlova kopā ar labāko draudzeni Žannu Dibozu, mīļi sauktu par Dārgumiņu, grasās iekarot savu vietu modes pasaulē. Viņas abas ir kā māsas – gatavas viena otras labā darīt itin visu. Kad Eva iemīlas pievilcīgajā aristokrātā Greiemā, viņai šķiet, ka dzīve kļuvusi par sapni. Tomēr kara nestās šausmas un pašas glabātais noslēpums izjauc iecerēto idilli, atstājot vien sapņa driskas…

 

     Dāņu Bestselleru autores Sāras Bleidelas romāns “Meita” (Ģimenes mistērija, 1. daļa) vēsta par fotogrāfi Ilku, kura 40 gadu vecumā jau ir kļuvusi par atraitni. Viņa klusi un pieticīgi dzīvo Kopenhāgenā līdz brīdim, kad ikdienas rutīnu satricina negaidītas ziņas: miris viņas tēvs, kurš pirms vairāk nekā 30 gadiem pēkšņi un neizskaidrojami aizgāja no ģimenes. Ilkai mantojumā tēvs atstājis apbedīšanas biroju Viskonsīnā. Alkstot uzzināt ko vairāk par noslēpumaino tēvu, par kuru viņa nav dzirdējusi kopš bērnības, Ilka pieņem sev neraksturīgi pārsteidzīgu lēmumu un dodas uz Viskonsīnu. Izmisīgi vēloties izveidot saikni ar tēva jauno ģimeni un cerot uzzināt par viņa jauno dzīvi Amerikā, viņa uzduras neatrisinātai slepkavībai un slepkavam, kurš, šķiet, joprojām ir dzīvs.

 

     Šoreiz jaunumos arī nesen iznākusī kultūrvēsturiskā un literārā gadagrāmata “Tāvu zemes kalendars 2022” un citas grāmatas dažādām gaumēm.

  

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. septembrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti