Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Iesāc pavasari ar kādu no bibliotēkas piedāvātajām jaunākajām grāmatām!

 

     Aprīļa grāmatu jaunumu piedāvājumā literatūra gan pašiem mazākajiem lasītājiem, gan pusaudžiem, gan pieaugušajiem.  2022. gada 1. aprīlī  Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 26 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

      Mazajiem lasītājiem aprīlī piedāvājam iepazīties ar pūķīti Kokosriekstu un arī viņa draugu aizraujošajiem piedzīvojumiem. Ingo Zīgnera grāmata “Mazais pūķis Kokosrieksts” stāsta par drosmīgu, atjautīgu un zinātkāru ugunspūķīti. Pūķītis kopā ar vecākiem dzīvo uz Pūķu salas tālu okeānā, kur viņš apgūst dažādas pūķu prasmes – spļaut uguni un lidot, lai ziemā varētu nokļūt Vasaras salā, kur kopā ar vecākiem baudīt sauli un siltumu.

 

Savukārt pusaudži varēs lasīt Katrīnas Randelas grāmatu “Vilku meitene”, kura atklāj meitenes Feodoras stāstu par draudzību ar vilkiem sniegotajos un biezajos mežos. Meitene kopā ar mammu dzīvo mazā mājiņā meža vidū, taču viņu dzīve negaidīti izmainās, jo kāds ģenerālis uzskata, ka vilki ir iznīdējami, tāpēc māja tiek nodedzināta un meitenes mamma tiek aizvesta uz cietumu. Feo kopā ar četriem vilkiem dodas atbrīvot mammu un atriebties ģenerālim.

 

     Ritas Trences, Lias Guļevskas un Ērika Hānberga kopdarbs “Kamolā tinējs” veltīts aktiera Imanta Skrastiņa piemiņai. Šajā grāmatā uz kopā piedzīvoto personīgos vēstījumos – vēstulēs – atskatās aktiera, režisora un dziedātāja Imanta Skrastiņa tuvākie cilvēki, draugi un kolēģi. Vēstulēs Imantam viņi atklāj dažādas personīgas un amizantas epizodes no Imanta Skrastiņa un vēstuļu autoru kopējiem piedzīvojumiem un atmiņām, kā arī sniedz ieskatu aizkulišu norisēs.

 

     Vladimira Zismana grāmata “Ceļvedis orķestra pasaulē un tās pažobelēs” iepazīstina ar simfoniskā orķestra „virtuvi”. Grāmatas autors ir mūziķis, kurš strādājis gan operā, gan simfoniskajā orķestrī, un laikam tāpēc viņš māk sadzirdēt un saredzēt stāstus, prot tos atstāstīt un kopā ar paša vērojumiem virtuozi savīt vienā milzu audumā, ironiski, bet labvēlīgi smaidot. Viņa lieliskais humors un stila sajūta pāris gadu laikā darbam ir nodrošinājuši bestsellera statusu.

 

     Pilnīgi pretēja ir Annas Žagariņas (Gaides) grāmata “Ar Sibīrijas sāpi sirdī”, kurā ir atmiņu stāsti par Sibīrijā pavadīto laiku. Autorei bija svarīgi uzrakstīt par visu pārdzīvoto toreiz – 1949. gada 25.marta naktī un par dzīvi turpmākajos gados – Sibīrijā. Šīs atmiņas ir skaudra mūsu vēstures liecība un vienlaicīgi autores veltījums jaunākajai paaudzei.

 

     “Grāmata par nonullēšanos” ir dziļi personisks stāsts par sevis transformāciju un meklēšanu, ko ir sarakstījis Latvijas mārketinga jomas profesionālis, kurš savas karjeras laikā radījis daudzus spilgtus reklāmu risinājumus. Reti kuram ir spēja būt patiesam pret saviem lasītājiem par sevi pašu, grāmata atklāj to, ko parasti citiem neatklāj. Ināras Groces intervijā ar grāmatas autoru Raimondu Plataci žurnāla “A12” marta numurā, stāstot par šo grāmatu, viņš runā “par divām realitātēm, kurās dzīvojam (…) Viena ir tā, kura esam paši, un otra, kuru projicējam citiem.” “Grāmata par nonullēšanos” godīgi atspoguļo autora centienus atmest visas uzkrātās piesaistes, lai ietu savu sirds ceļu.

 

     Daces Judinas romānu cienītājiem šomēnes piedāvājam triloģijas “Inde vīna kausā” 1. grāmatu “Vēstule”, kuras varoņi uzreiz iekaro lasītāju simpātijas. Viena no tām ir glītā talantīgā, neatkarīgā četdemitgadniece Rita, kura nonākusi kļūmīgā situācijā. Civilvīrs Uldis viņu ir ievilcis mahinatora tīklos, izaugsmes vārdā pierunājot apvienoties, kas izrādās reiderisms. Otra grāmatas varone Dita – trīsdesmitgadniece, divu bērnu māte, asās mēles dēļ tiek atlaista no darba un gandrīz pakļūst zem auto, taču liktenis piespēlē balvu – divus gadiem neredzētus draugus no pagātnes.

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.