Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Marta grāmatu jaunumu piedāvājumā literatūra dažādām lasītāju gaumēm un kategorijām. 2022. gada martā Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 23 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Mazos lasītājus martā iepriecināsim ar Magdalēnas Kuļus grāmatu ”Minka”, tā stāsta par kaķēnu Miķelīti, kurš pēc ilgas maldīšanās pa laukiem ir nonācis ģimenē. Tur viņu ar prieku uzņem cilvēki un lielais suns, taču pilsētas dzīvoklī ir vēl viens kaķis un mājas karalim Plankumiņam tas nu gan nav pa prātam. Šī jaukā grāmata ir stāsts par draudzību, dzīves brīnumiem un sirds siltuma spēku.

 

     Savukārt pusaudži varēs iepazīties ar  Viljamsa Brūsa Kamerona grāmatu ”Ellijas stāsts”, kura stāsta par to, kā profesionāli glābēji izvēlas sev darbabiedrus, kā audzina dienesta suņus un kopā strādā. Grāmatā atainota ne tikai piedzīvojumiem bagātā ikdiena, bet arī draudzība ar suni uz mūžu. Šī ir grāmata tieši jums, ja kaut reizi mūžā esat vēlējies suni!

 

     Grāmatā ”Latvijas kinomāksla. Jaunie laiki. 1990 – 2020” varēsi sekot līdzi Latvijas kino attīstības posmam 30 gadu laikā ne tikai Eiropas, bet arī pasaules kino kontekstā. Šī kolektīvā monogrāfija ir unikāls darbs, kur apkopoti svarīgākie fakti un atziņas par šo laika posmu.

 

     Slavenā mūsdienu japāņu rakstnieka Haruki Murakami hipnotizējošais krājums ”Vienskaitļa pirmā persona” būs brīnišķīgs ievads Murakami daiļradē ikvienam lasītājam. Tajā apkopoti kodolīgi un trāpīgi, noslēpumaini un valdzinoši, asprātīgi un brīnišķīgi stāsti. Tie vēstīti pirmajā personā, un vairums stāstnieku, bruņojušies ar priekšrocību, ko sniedz pusmūžs, atskatās uz jaunības pieredzi, dažādajām apsēstībām un kādreiz dzīvē sastaptajiem cilvēkiem. Stāstos jūtama nostalģija un ilgas pēc piesātinātajiem un uzlādētajiem jaunības brīžiem.

 

     Kriminālromānu cienītājiem piedāvājam vācu kriminālromānu autores Zoī Bekas grāmatu ”Lielpilsētas paradīze”. Tas ir romāns – vīzija par veselības “diktatūras režīmu”, kas tika sarakstīts pirms pandēmijas un parādījās pārdošanā dažus mēnešus pēc tā izsludināšanas. Grāmatā atainota nākotnes Vācija un vienlaikus risinās stāsts par pētnieci Līnu vienā no pēdējām nevalstiskām mediju aģentūrām, kur tās priekšnieks piedzīvo ļoti dīvainu negadījumu, bet kolēģis tiek noslepkavots. Sākotnēji Līna uzskata, ka runa ir par plaša mēroga tirdzniecību ar informāciju par veselību, bet vēlāk atklāj baisu patiesību.

 

     Romantiski noskaņotiem lasītājiem noteikti būs interesanti izlasīt Agneses Gabrielas romānu ”Paldies, mesjē Dior!”. Tas ir aizraujošs romāns par vīrieti, kurš dāvāja pasaulei eleganci, un sievieti, kura kļuva par viņa iedvesmu. Romāna notikumi norisinās tālajā 1947. gadā, kad Selestīna, piezīvojusi šķiršanos no līgavaiņa, ierodas Parīzē ar cerībam un sapņiem par nākotni. Jau pavisam drīz viņa dodas uz darba interviju, nemaz nenojaušot, ka kļūs ne vien par sekretāri, bet arī mūzu modes māksliniekam Kristiānam Dioram. Elegances, izaicinājumu un romantikas piepildītajā vidē Selestīnai būs jāatklāj, ka atrast laimi un mīlestību iespējams, vien paliekot patiesai pret sevi.

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.