20210923 144810
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 Oktobra grāmatu jaunumu piedāvājumā  sev aizraujošu lasāmvielu varēs atrast gan pieaugušie, gan jaunieši, gan bērni.

Jauno grāmatu diena - 1. oktobris, šoreiz piedāvājumā 34 jaunas grāmatas. Rudens  vakaros sasildies, lasot kādu labu grāmatu, gaidīsim ciemos bibliotēkā!

 

Mazākajiem lasītajiem noteikti patiks Ilonas Bakšes un Ievas Zalepugaites grāmatiņa “Mārīte Punktīte smaida un spēlējas”. Grāmatā mārīte Punktīte kopā ar jaukajiem pļavas iemītniekiem uzzina, kas ir vislabākā dāvana? Vai rotaļājoties svarīgākais ir uzvarēt? Kā iepriecināt māmiņu?

 

Jevgēņijas Ņekrasovas  romānua “Katja un Kikimora” galvenā varone – desmitgadīgā Katja. Meitene jūtas nesaprasta, jo "neizaugušie" viņu izsmej, bet "izaugušajiem" neatliek meitenei ne laika, ne spēka. Kādu dienu, kuru noteikti nevar nosaukt par jauku, viņa satiek neparastu būtni, kas kļūst par viņas uzticamāko draudzeni un līdzgaitnieci. Abas kopā viņas dodas neparastā ceļojumā, kura noslēgumā nekas vairs nebūs tā, kā bija agrāk.

 

Savukārt pieaugušo grāmatu klāstu papildina Svena Kuzmina romāns “Dizažio”, kas ir veltīts mākslas cilvēku iekšējām  pasaulēm un to ikdienas dzīvēm. Asprātīga ironija par jaunrades un birokrātijas nebeidzamajām sadursmēm slēpj aizkustinošu stāstu par mākslas ugunīm. Romāna “Dizažio” darbība risinās izdomātā mazpilsētā Hohma, kurā dzīvoja arī Kuzmina iepriekšējā romāna varoņi.

 

Initas Silas grāmata “Tango ar diviem misteriem V" ir atklāta dienasgrāmata par laimes meklējumiem, kas liek paskatīties uz savu dzīvi un tās vērtībām,  pārvērtēt arī savu rīcību un attieksmi. Autore apņemas dzīvot laimīgi un šo apņemšanos pilda arī tad, kad uzzina savu diagnozi – vēzis. Grāmata ir par mīlestību, par otra mīlēšanu un ļaušanu otram sevi mīlēt.

 

 Imanta Zemberga romāna “Kur sapņiem nav vietas” galvenais varonis Arnolds ir izgājis cauri Otrā pasaules kara “elles lokiem” kas no viņa prasa atjautību, drosmi, izturību un spēju pielāgoties gan pirmskara, gan pēckara notikumos Latvijā un Krievijā. Autors runā par ilūziju zudumu. Skaistā latviešu lauku sētas idille gaist likteņa pieskarienos...

 

Vakara romānu sērijā Ilzes Aizsilas un Indras Ēķes – Začestes romāns “Dzīvot naktij” atklāj Magdalēnas dzīves pavērsienus. Bērni paaugušies un mainoties dzīves ritmam viņa aizvien skaidrāk sajūt tukšumu attiecībās ar vīru. Naktīs viņa redz zīmīgus sapņus, bet vai tie palīdzēs izlemt, ka dzīvot tālāk? Vai izvēlēties pazīstamo, vai krasi mainīt dzīvi?

 

Viena no ievērojamākajiem lietuviešu rakstnieka Sigita Paruļska romāna “Tumsa un partneri” notikumi risinās  1941.gadā, tie stāsta par  Lietuvas nesenās vēstures tumšākajām lappusēm. Apmaiņa pret paša un iemīļotās – skaistās ebrejietes Juditas – drošību Vincents noslēdzis Fausta cienīgu vienošanos ar SS virsnieku. Vai abu sargājamā, aizliegtā mīlestība nenonāk pārāk krasā pretrunā ar šaušalīgo, no mīļotās slēpjamo uzdevumu?

 

Atgādinām lasītājiem, ka Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 1. oktobris. Rudens  vakaros sasildies, lasot kādu labu grāmatu, gaidām ciemos bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.