Skaļās lasīšanas sacensības 2022

     Rēzeknes 2. bibliotēka informē, ka Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi arī 2022. gadā turpina Skaļās lasīšanas sacensības.

 

     Sacensības, kurās aktīvi piedalās arī Rēzeknes reģions, noritēs jau piekto gadu. 5. klašu skolēni var sākt gatavoties aizraujošam pirmās kārtas konkursam savās skolās un bibliotēkās.

 

     Sacensību mērķis – pilnveidot bērnu prasmes, izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku. Sacensībām piemērotu lasāmvielu dalībnieki var gan atrast “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijā, gan tās var būt sen aizmirstas, labas grāmatas vai arī tikko iznākuši darbi.

 

     Sacensības, kā ierasts, notiks trīs kārtās: vietējās sacensības (februāris – maijs); reģionālais fināls (aprīļa beigas – vasara); nacionālais fināls (septembra beigas). 

 

     Sacensības vietējā mērogā tiek rīkotas skolās un bibliotēkās 5. klases skolēniem, reģionālājā finālā piedalās vietējā mēroga uzvarētāji, savukārt Valsts finālā sacensības turpina viens kandidāts no reģiona. Vai tas nav fantastiski, ja skolēns var sevi saukt par lasīšanas čempionu un konkurēt vietējā, reģionālajā un varbūt pat valsts līmenī?

 

     Valsts Lasīšanas čempions saņems oficiālu ceļojošo kausu skolai. Viņš saņems arī individuālu balvu un dāvanu kartes, ko varēs izmantot, lai iegādātos grāmatas. Valsts čempions uz gadu tiks iecelts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru-iedvesmotāju.

 

     Aicinām lasītprieka veicinātājus – bibliotekārus un pedagogus, iesaistīties sacensību organizēšanā savā skolā vai bibliotēkā, lai noskaidrotu labāko lasītāju, kas pārstāvēs savu skolu vai bibliotēku reģionālajā finālā.

 

     Dalību sacensībās lūgums pieteikt līdz 16. martam Rēzeknes reģiona sacensību kuratorei Sanitai Aļberhtai. Pieteikumam vai sīkākai informācijai zvanīt uz tālruni 64632723, rakstīt uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..