Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā šogad pieejami 111 periodiskie izdevumi. Laikraksti un žurnāli ir latviešu, krievu, angļu un vācu valodā.

 

     Kārtējā mēneša žurnāli ir paredzēti lasīšanai uz vietas, bet pārējie numuri tiek izsniegti arī uz mājām. Laikrakstus gan var lasīt tikai uz vietas lasītavā. Abonētās periodikas klāsts tematiski ir ļoti dažāds, un bibliotēka cer, ka ikviens lasītājs atradīs savām interesēm visatbilstošāko lasāmvielu.

               

     Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, nemainīgi iecienīti paliek izzinošie žurnāli par vēsturi, ģeogrāfiju, ceļojumiem. Par šīm tēmām var lasīt izdevumos “Nezināmā Kara Vēsture”, “Planētas Noslēpumi”, “Noslēpumi un Fakti”, “Ilustrētā Zinātne”, “Ilustrētā Pasaules Vēsture”, “Вокруг света”, “Загадки истории”, “National Geographic”, “Наука и жизнь”, “Наука и религия”.

               

     Tiem, kurus interesē rokdarbi un kulinārija, bibliotēka piedāvā žurnālus “Praktiskie Rokdarbi”, “Čaklās Rokas”, “Burda”, “Verena”, “Ievas Virtuve”, “Шик: шитье и крой”, “Лена креатив”.

               

     Joprojām ļoti iecienīti ir žurnāli par saimniekošanu mājās un dārzā: “Ievas Māja”, “Ievas Dārzs”, “Dārza Pasaule”, “Идеи вашего дома”, ”Красивые квартиры”, “Приусадебное хозяйство”, “Сад своими руками”, “1000 советов дачнику”.

               

     Ja Jums rūp sava veselība vai interesējaties par dziedniecību un astroloģiju, tad varat ielūkoties žurnālos “Veselība”, “Ko Ārsti Tev Nestāsta”, “Здоровье“, “Толока. Секреты исцеления”, “Лечебные письма”, “Zintnieks”, “Mistērija”, “Citādā Pasaule”.

               

     Visvairāk lasīto žurnālu topā joprojām ir iknedēļas žurnāli “Ieva”, “Ir”, “Privātā Dzīve”, “Vakara Ziņas”, “Люблю!“, “Тайны ХХ века”.

 

     Ir arī tādi žurnāli, kurus bibliotēka šogad ir abonējusi pirmo reizi (gan latviešu un krievu, gan vācu un angļu valodā): “No Vecmāmiņas Pūra Lādes” (tautas gudrības, veselība un veselīgs dzīvesveids), “Čaklās Rokas” un “Лукошко идей” (radošas idejas rokdarbu cienītājiem), “Самые великие” (atklājumi, aizraujoši ceļojumi un piedzīvojumi), “Hello” un “Kas Jauns” (jaunākais Latvijā un pasaulē populāru cilvēku dzīvē), “Coutry Homes and Interiors” (dizains mājai un dārzam), “The Happy Reader” (žurnāls tiem, kas prot novērtēt rakstīto valodu), “Fashion Style” (mode un šūšana), “Hair Show” (aktuālākais friziermākslā), “За рулем” (viss par auto).

 

     Lasītavā latviešu un krievu valodā pieejami vietējie (“Rēzeknes Vēstis”, “Rēzeknes Vēstnesis”, “Панорама Резекне”), reģionālie (“Rēzeknes Novada Ziņas”, “Vietējā Latgales Avīze”, “Ludzas Zeme”, “Vaduguns”, “Ezerzeme”, “Stars”, “Latgales Laiks”) un Latvijas laikraksti (“Diena”, “Latvijas Avīze”, “Neatkarīgā Rīta Avīze”, “Ievas Padomu Avīze”, “Вести сегодня“,  “Сегодня. Неделя”, “Субботa”, “Латвийские вести”, “МК – Латвия”).

 

     Ar visu bibliotēkā pieejamo laikrakstu un žurnālu sarakstu var iepazīties bibliotēkas mājaslapas www.rezeknesbiblioteka.lv sadaļā Periodika. Bibliotēkā var lasīt arī periodiskos izdevumus, kas pieejami datu bāzēs News.lv un Periodika.lv. Laipni gaidīti lasītavā!