Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2015. gadā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītava saviem apmeklētājiem piedāvā interesantu un daudzpusīgu periodisko izdevumu klāstu, pavisam 117 nosaukumus. Līdzās iepriekšējos gados abonētajiem izdevumiem laikrakstu un žurnālu plauktos šogad būs atrodami arī tādi, kurus līdz šim bibliotēka nepasūtīja.

 

     Tie, kam rūp sava un savu tuvinieku veselība, varēs lasīt divus jaunu izdevumus – laikrakstu „Latvijas Mājas Dakteris” un žurnālu „Ko Ārsti Tev Nestāsta”. Šajos izdevumos būs atrodama informācija par visplašāko veselības jautājumu spektru, par dažādām slimībām, to profilaksi, ārstēšanu, kā arī ikviens varēs papildināt savas zināšanas par visdrošākajiem medikamentiem, efektīvākajām ārstēšanas metodēm, veselīgām fiziskajām aktivitātēm un pārtiku.

 

     Ja rodas jautājumi par mājokļa apsaimniekošanu un komunālajiem pakalpojumiem, palīgā nāks ikmēneša žurnāls „Darīsim Kopā!”, kurš sola ziņot par jaunākajiem likumprojektiem un atspoguļot jautājumus, ar kuriem var saskarties ikviens Latvijas iedzīvotājs, risinot mājokļa problēmas.

 

     Laikraksts „Pavards” divas reizes mēnesī sola iepriecināt saimniekus un saimnieces, kuri interesējas par mājturības jautājumiem, aizraujas ar rokdarbiem un kulināriju un vēlas uzzināt ko jaunu par vēl dauzām citām ikdienišķām, bet tik nepieciešamām lietām.

 

     Jaunas idejas saviem radošajiem rokdarbu projektiem varēs smelties ikviens, kurš atšķirs žurnālu „Rokdarbi”. Piedāvājumi solās būt krāsaini, spilgti, bieži vien neparasti un ļoti kreatīvi!

 

     Žurnāls „Ievas Virtuve” piedāvā gan pavisam vienkāršas un ikdienišķas ēdienu receptes, gan rosina uzburt kādu kulinārijas brīnumu svētku reizei. Katrā numurā ir iespēja iepazīties arī ar kādu aizrautīgu personību, kuras rosīšanās virtuvē mudina izmēģināt ko līdzīgu.

 

     Žurnāls visai ģimenei – tā sevi pozicionē populārzinātniskais izdevums „Uzzini!”. Žurnālā būs atrodami saistoši, viegli lasāmi teksti par zinātni, dabu, vēsturi, kosmosu, tehnoloģijām, kas papildināti ar interesantām fotogrāfijām, ilustrācijām un infografikām.

 

     Šīgada jaunumu klāstā būs arī žurnāls „Praktiskā Astroloģija”.

 

     Tie, kuri mīl darboties piemājas dārziņā, savam un ģimenes priekam audzē dārzeņus un puķes, labiekārto savas vasarnīcas, rīko dārza svētkus draugiem un radiem, noteikti  priecāsies par žurnāliem „Любимая дача”, „1000 советов дачнику” un  „Baши 6 соток”.

 

     Žurnāls „Красивые дома” lieti noderēs tiem, kuri plāno savas mājas celtniecību vai arī grib veikt kādus uzlabojumus jau esošajā  mājā. Šajā izdevumā var smelties dažādas idejas māju projektēšanai un dizainam, kā arī uzzināt, kuri ir labākie celtniecības un apdares materiāli.

 

     Izklaidei piedāvājam žurnālus „FHM.RUS”, „VIP LOUNGE” un „Люблю!”. Pirmais no žurnāliem piedāvā kvalitatīvu un daudzpusīgu lasāmvielu vīriešiem. Blakus jaunumiem popkultūrā, sportā un tehnoloģiju pasaulē varēsiet atrast padomus karjeras mērķu sasniegšanai, kā arī sava ģērbšanās stila un personīgās dzīves veidošanai.

 

     „VIP LOUNGE” savukārt, būdams premium klases žurnāls par spilgtu dzīvi, vēstīs par smalko aprindu aktualitātēm – precēm, pakalpojumiem, nekustamajiem īpašumiem, elitāru atpūtu un ceļojumiem. Žurnāls „Люблю!” būs interesants katram, kas grib un prot mīlēt. Tā saturs piedāvā visu, kas varētu būt īpaši saistošs mūsdienu sievietei.

 

     Vācu valodā iznākošais žurnāls „Schöner Wohnen” informēs par aktuālāko mājas un interjera jautājumos un būs labs padomdevējs brīžos, kad tik ļoti gribas kaut ko pamainīt savā miteklī.

 

     Atgādinām, ka periodiskos izdevumus var lasīt ne tikai lasītavā uz vietas, žurnālus (izņemot jaunāko numuru) iespējams paņemt arī uz mājām. Novēlam ikvienam lasītājam atrast savai gaumei un interesēm atbilstošu žurnālu vai laikrakstu, kur smelties jaunu informāciju, izglītoties vai vienkārši rast atpūtu. Laipni gaidīti mūsu lasītavā!

 

     Visu Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā pieejamo periodikas izdevumu sarakstu var apskatīt šeit.