Dzejas pietura Lukasevics

Svinot ikgadējās Dzejas dienas, Rēzeknes Centrālā bibliotēka aicina uz tikšanos ar literātu Valentinu Lukaševiču Valsts kultūrkapitāla fonda projektā “Dzejas pietura “Rēzekne””.

Valentins Lukaševičs ir dzejnieks, literatūrzinātnieks, rakstnieks, scenāriju autors un novadpētnieks. Pirmo latgaliešu postmoderno romānu “Seppuku iz saulis vādara” (1995) un “Valerjana dzeive i redzīni” (1996) līdzautors, izdevis dzejas tetraloģiju “Ceļš” (2005–2020), rakstu autors laikrakstā “Latgales Laiks” rakstu ciklam “Latgalīšu Gazeta” un žurnālam “A12”.

Viņa literatūras laukā ir eseju krājums “Casnāgu maizeitis” (2022), kas saņēmis Latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks 2022”. Autoram vienmēr paticis stāstīt par cilvēkiem un vietām, kuras nav bieži tiražētas. Viņa novadpētnieka un izzinātāja daba brīnišķīgi atklājās arī Valentina vadītajā LTV1 raidījumā “Cytaidi latviskais”.

Šogad iznākusi V. Lukaševiča grāmata “Dīnvydlatgolys stuosti”. Tajā 39 stāstos autors, ceļojot ne tikai telpā, bet arī laikā, iepazīstina ar Latgales dienvidu daļu, vaicājot – vai var dzīvot bez vietas un vai vieta ir arī tad, ja neviens tur nedzīvo?


Pasākums notiks 13. septembrī plkst. 15.00 bibliotēkas 3. stāvā, ieeja bez maksas. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt vairāk par literātu, kā arī uzdot viņam jautājumus. Uz tikšanos Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā!
Aicināti visi interesenti!

 

vkkf logo