ar kritisko domasanu pret kremla propagandu
foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

15. martā plkst. 12.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (lasītavā, 3. stāvā) varēs noklausīties dezinformācijas pētnieka un kritiskās domāšanas pasniedzēja Dr. Mārtiņa Hirša lekciju “Ar kritisko domāšanu pret Kremļa propagandu”, kā arī uzdot lektoram jautājumus un iesaistīties diskusijā.

Šobrīd sabiedrība saskaras ar īpaši lielu dezinformācijas vilni, tāpēc ir ļoti svarīgi prast izvērtēt informāciju un atpazīt pazīmes, kas liecina par manipulācijas, ietekmēšanas, apmuļķošanas mēģinājumiem. Jāapzinās, ka informācijas karš nav sauss jēdziens vai vārdu salikums, bet realitāte, kas notiek. Turklāt tam, kurš uzvar informācijas kaujā, kur notiek cīņa par cilvēku prātiem, ir ievērojami lielākas izredzes gūt uzvaru arī fiziskajā kara laukā ar tankiem un artilēriju.

Dr. Mārtiņš Hiršs ir dezinformācijas pētnieks un kritiskās domāšanas pasniedzējs. Viņš kopā ar kolēģiem ir apkopojis savu 10 gadus ilgo pieredzi bezmaksas e-kursā “Kritiskā domāšana”. Lekcijā tiks prezentēts šis e-kurss kopā ar praktiskiem piemēriem, kā atpazīt un neuzķerties uz Kremļa propagandas paņēmieniem.

Lekcija un e-kursā pieejamie praktiskie uzdevumi, infografiki un attēli būs īpaši noderīgi tiem, kuri māca kritisko domāšanu un medijpratību citiem! E-kurss pieejams vairākās valodās: latviski, angliski, igauniski, lietuviski un krieviski. Tas ir tapis ar Eiropas Savienības Erasmus+ programmas līdzfinansējumu.