Foto: www.rezeknesbibliopteka.lv

     No 2022. gada 1. līdz 29. decembrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) lasītavā aplūkojama mūsu novadnieka, mākslinieka Pāvela Ostapceva gleznu izstāde “Gadalaiki Latgalē”.

 

     Mākslinieks, grafiķis un gleznotājs Pāvels Ostapcevs dzimis 1958. gada 20. aprīlī Rēzeknē, kur pagāja viņa bērnības un skolas gadi. Interese par mākslu radās jau agrā bērnībā, tā arī aizveda Pāvelu uz Rēzeknes Pionieru nama zīmēšanas pulciņu.

 

     Vidusskolas klasēs vasaras brīvlaikos viņš darbojās kā mākslinieks noformētājs Tirdzniecības pārvaldē, kur strādāja viņa vecāki. Pēc Rēzeknes 3. vidusskolas absolvēšanas 1975. gadā tika uzņemts K. Savicka Penzas Mākslas skolā. Tur viņš apguva zīmēšanu un gleznošanu, balstītu uz reālisma pamatiem. 1979. gadā šī skola tika pabeigta un jaunais mākslinieks atgriezās dzimtajā Rēzeknē.

 

     1984. gadā P. Ostapcevu uzņēma Mākslinieku savienības Jauno mākslinieku apvienībā. Kopš tā laika viņš regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs (Krievija, Polija, Lietuva, Baltkrievija, Lielbritānija, Gruzija). Mākslinieka darbi iekļauti albuma kataloga „International Contemporary Artists” 5. sējumā (2013. g.) un 10. sējumā (2015. g.), kas izdoti ASV, Ņujorkā, kā arī Anglijā izdotajā gadagrāmatā „Hidden Treasure Art Magazine” (2014. g.).

 

     Tieši dzimtās puses dabas skaistums iedvesmo mākslinieku un ir kļuvis par galveno tēmu P. Ostapceva radošajā darbībā, kurā viņš apvieno krievu mākslas skolas ietekmi ar Latvijas mākslinieku tradīcijām. Mākslinieks bieži glezno dabā. Izsekojot viņa darbu nosaukumiem un noskaņām, var gūt emocionālu priekšstatu par Latgalei raksturīgo ainavu.

 

     Laipni gaidīti Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā uz Rēzeknes mākslinieka P. Ostapceva izstādi „Gadalaiki Latgalē"! Izstādes apmeklētājiem būs iespēja baudīt Latgales ainavas: mežus, pļavas, ezerus un pakalnus dažādos gadalaikos.