IMG 20230810 152918

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

      2023. gada 16. augustā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 38 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

      Ir daudz nezināmā, kas saistīts ar neredzamo telpu ap mums. Meklējot atbildes uz saviem jautājumiem, vienuviet satikās dažādu jomu speciālisti un entuziasti, kuri apvienojās, lietojot pseidonīmu Vanems Imanta, lai apjaustu zināmo, atklātu nezināmo un vērtīgāko apkopotu grāmatā Ceļa zīmes. Šī ir vienīgā grāmata pasaulē, kurā autori klasificējuši un detalizēti aprakstījuši teju visus zināmos Zemes starojuma veidus, kurus latvieši mēdz saukt vienā vārdā – „āderes”, bet daudzviet pasaulē pazīst ar apzīmējumu „ģeopatogēnais starojums”.

 

      Grāmata Apbrīnojamās pusaudža smadzenes ir kā vesels apmācību kurss, kas krietni atvieglos ikviena pusaudžu vecāka dzīvi. Tā palīdz vecākiem izprast un uzaudzināt savu pusaudzi, ieturot reālistisku skatu uz ­šodienas izaicinājumiem, vienlaikus nebiedējot ar dažādiem mītiem un sterotipiem par “vētru un dziņu” vecumposmu. Šī grāmata ir gudra kombinācija – jaunākās zinātnes atziņas par smadzeņu attīstību ir apvienotas ar viegliem un praktiskiem uzdevumiem, kas ikvienam vecākam palīdzēs kļūt par labākiem sava bērna uzvedības tulkiem.

 

      Hollijas Dūhigas grāmata Izprast un palīdzēt: UDHS, depresija, trauksme, OKT balstās zinātniskos atklājumos, bet informāciju sniedz vienkāršā, saprotamā valodā, izskaidrojot pasaulē bieži sastopamās psihiskās slimības, to cēloņus, būtību un iespējamos risinājumus. Lasītājus uzrunā pacientu dzīves stāsti, personīgā pieredze, sastopoties ar psihiskām slimībām. Pieredzes stāsti iedrošina uz psihiskām saslimšanām skatīties ar cerību, saprast, ka neesi vienīgais ar šāda veida problēmām un katrā situācijā ir izeja.

 

      “Piķamelnā sirds ir sestais Roberta Galbraita romāns, kura galvenie varoņi ir Kormorans Straiks un Robina Ellakota. Edija ir viena no populārās animācijas filmas “Piķamelnā sirds” autorēm, un viņu neatlaidīgi vajā kāds noslēpumains tīmekļa lietotājs ar niku “Anomija”. Edija izmisīgi vēlas noskaidrot, kas Anomija ir īstenībā. Pēc dažam dienam Edija ir noslepkavota Haigeitas kapsētā – vietā, kur risinās “Piķamelnās sirds” darbība. Robina un viņas kolēģis Kormorans Straiks sāk izmeklēšanu, lai noskaidrotu Anomijas patieso identitāti. Visu vēl sarežģī neskaitāmie anonīmu tīmekļa lietotāju grupējumi, dažādi biznesa interešu un ģimeņu konflikti, un šīs lietas izmeklēšana liek abiem detektīviem sasprindzināt spēkus līdz pēdējam – turklāt tā apdraud Straiku un Robinu nepieredzētos un briesmīgos veidos.

 

      Britu rakstnieces Džodžo Mojas romānā Meitene, kuru tu atstāji divas jaunas sievietes, kuras šķir gadsimts, ir vienotas savā nolemtībā cīnīties par tiem, kurus mīl, lai kāda būtu cena. Sofijai Lefēvrai ir jāspēj nosargāt ģimeni, kamēr viņas mīļotais vīrs Eduārs karo frontē. Kad Sofija tiek norīkota apkalpot vācu virsniekus, kuri ik vakaru ierodas viņas viesnīcā, dzīve pārvēršas nežēlīgas spriedzes virpulī. Un brīdī, kad jaunieceltais komandants ierauga Eduāra gleznoto Sofijas portretu, dzimst bīstama kaislība, kas Sofijai liek pieņemt smagu lēmumu. Gandrīz gadsimtu vēlāk Sofijas portrets atrodas Līvas Halstonas mājā. Un kāda nejauša tikšanās atklāj šīs gleznas patieso vērtību un trauksmaino pagātni. Pagātni, kas grasās atgriezties, lai pilnībā izmainītu arī Līvas dzīvi.

 

      Maijas Krekles romāns Rudens šogad būs agrs stāsta par bijušo policistu Ričardu, kurš glabā vairākus noslēpumus – gan tik banālu kā slepena mīļākā, gan arī daudz nopietnāku. Kad viņa meita Sigita aiziet no vīra, atgriežas vecāku mājās un sāk strādāt tēva bijušajā iecirknī, izskatās, ka draudīgākais no pagātnes skeletiem varētu grabēdams izvelties no skapja un sabojāt visu Ričarda dzīvi.

 

      Ilzes Upītes romāna Fortūnas domino galvenā varone Grēta nekad neko nav laimējusi loterijā, tādēļ, ieraugot sešzīmju ciparu nejaušības dēļ nopirktā biļetē, vispirms laimestam nenotic. Mazliet vēlāk sāk pragmatiski rēķināt, ko viņa vēlas ar šo naudu izdarīt. Tikmēr mīļā jaunākā māšele Odrija skaidri zina: par daļu naudas Grēta varētu viņai nopirkt sapņu auto! Arī citiem radiniekiem un draugiem ir plāni, kā Grētas laimests varētu atvieglot viņu dzīvi. Un tad Grētu pārsteidz vēl viens likteņa pavērsiens.

 

      Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti