Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2023. gada 17. jūlijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 20 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

 

      Sūzanas Perijas grāmata “Kontrole pār augstu asinsspiedienu” apliecina, ka gandrīz ikviens var pazemināt savu asinsspiedienu, un tajā atrodamie ieteikumi dod iespēju to izdarīt. Izlasot šo grāmatu, jūs iegūsiet nepieciešamās zināšanas asinsspiediena rādītāju ātrai un efektīvai pazemināšanai, tāpat arī uzzināsiet visu nepieciešamo par riska faktoriem un to, kā saprast, vai asinsspiediena mērījumi ir precīzi, vai noteikta precīza diagnoze u. c.

     Visā pasaulē pieaug autoimūno slimību izplatība, un tās var skart jebkuru orgānu. Izplatību saista ar apkārtējās vides faktoru ietekmi uz cilvēka organismu – mainītu “moderno” dzīvesveidu, uztura ieradumiem, antibiotiku lietošanu, higiēnu. Šīs slimības ir viens no imūnpatoloģijas veidiem līdzās imūndeficītam, alerģijai un audzējiem. Imunoloģes un nefroloģes Ineses Mihailovas grāmatā “Autoantivielas un autoimūnas slimības” galvenā uzmanība pievērsta autoantivielu izmeklēšanai, kas ir ļoti svarīga autoimūnu slimību diagnostikā.

     Grāmata “Kas būtu jāzina par Alcheimera slimību un citām demences formām” ne vien izglīto lasītāju medicīniskajos jautājumos, kas saistīti ar Alcheimera slimnieku aprūpi, bet ļauj arī paraudzīties uz šo problēmu no cita skatpunkta. Jautājumi un to risinājumi aprakstīti izsmeļoši, soli pa solim, vieglā un saprotamā valodā, un tas ir nenovērtējams atbalsts tiem, kas strādā ar Alcheimera slimniekiem vai kam ir radi un tuvinieki ar līdzīgām problēmām.

     Ligitas Liepiņas grāmatā “Kornēlija Apškrūma. Dzīve un dzeja” iekļautas tautā mīlēto dzejas rindu autores Kornēlijas Apškrūmas līdzgaitnieku atmiņas, kā arī nedaudz viņas dzejoļu.

 

     Ērika Kūļa kopoto rakstu 4. sējumā “Apvāršņi”, kā rakstnieks pats saka, “ietilpst pāris jaunības dienu stāsti, autoram joprojām tikpat aicinoši kā apvārsnis, kuru vēloties aizsniegt jāiet garām vienmēr šalcošajiem kup­lajiem sudrabvītoliem, ņemot līdz kādas meitenes sudra­bainos smieklus un draugus, lai arī tie dzīvo nepareizu dzīvi; ietilpst arī lappuses par dēkaiņiem un par cil­vēkiem, kas ieradušies Latvijā, jo te apvāršņi pagaidām ir mierīgi”.

     Breda Melcera romāna “Zibens” varonis Džims Zigarovskis jeb Zigs strādā Klintas sēru namā un ir visnotaļ apmierināts arī dzīvi. Taču… Profesijā tik svarīgais vērīgums un pietāte pret mirušo nospēlē savu lomu – Zigs pamana kaut ko tādu, kas ierauj viņu spriedzes pilnos piedzīvojumos un aizved atpakaļ uz Doveru, lai sekotu pavedieniem, šķetinātu noslēpumus un pakļautu savu dzīvību briesmām, bet izglābtu citus.

     Keitas Vaitas romāna “Līgava” varone Sammera ik gadu ir izbaudījusi vasaras atvaļinājumu vīra ģimenes lokā – idilliska savrupmāja, izmeklētas vakariņas, sauļošanās pie baseina. Tomēr šogad atpūta izvēršas citāda: Sammeras vīrabrālis ir ieradies kopā ar savu jauno draudzeni Hannu. Šī sieviete šķiet gandrīz perfekta un prot apburt ikvienu. Tomēr Sammerai liekas, ka te kaut kas nav kārtībā. Viņa atklāj, ka Hanna melo. Kāpēc? Vai to vajadzētu zināt arī pārējiem? Kad piepeši mirst iemīļots ģimenes loceklis, Sammera krīt panikā. Vai tā bija nejaušība, vai arī starp viņiem ir slepkava? Vai tā ir Hanna?

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti