Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 16. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 43 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

 

     Valdis Voins grāmatā “Terorisms. Mūsdienu problēma un tās risināšanas iespējas” pievērš uzmanību tam, ka terorisms nav atsevišķu valstu, bet gan visas starptautiskās sabiedrības un katras valsts problēma, jo katras valsts primārais uzdevums ir nodrošināt tās iedzīvotāju drošību un garantēt to pamattiesības.

 

     Dagnijas Dreikas jaunais romāns “Taureņu lietus” stāsta par norisēm cilvēku dvēselēs un ap tām, par atbildību un vēstures iespaidu uz mums. Tie, kuri iemīļojuši prokuroru Artūru Limeiķi, varēs atkal tikties gan ar viņu, gan citiem iecienītajiem tēliem, kas spēj atrisināt dažādus sarežģījumus. Nekas nav mainījies – viņi joprojām veic savu darbu arī tad, kad dzīve nav rožu dārzs un viss nenorisinās tā, kā vajag. Jo bez ērkšķiem neiztikt, ir velti cerēt, ka to nebūs. Bet apņemšanās cīnīties ir svarīga.

 

     Ērika Kūļa romāna “Iezīmētie” literārie varoņi un nevaroņi mīl un nīst, joprojām bīstas no izsūtījuma, nodod un šantažē, cer un tic, slepus piegādā pārtiku mežabrāļiem un gaida brīvības brīnumu tajos drūmajos pagājušā gadsimta 50. gados…

 

     Dzintras Žuravskas aizraujošajā romānā “Nepabeigtā portreta noslēpums” kādam jaunam dizaineram vecās muižas pažobelē atrastais portrets mudina atmiņas vai nojausmas par kaut ko līdzīgu no savas dzīves…

 

     Grāmata “Livonijas debesis” ir savā ziņā unikāls divu rakstnieku – latvietes Ingas Žoludes un igauņa Tīta Aleksejeva – kopdarbs. Būdami saistīti tēmā un vienā vēstures posmā, abi stāsti, “Marta” un “Adrians”, prasmīgi papildina un izceļ viens otru, kopīgi pār laika varu ļaujot izplaukt neparastam mīlas stāstam – latviešu Bībeles pirmā tulkotāja mācītāja Ernsta Glika audžumeitas Martas Skavronskas (arī Martas Rābes, nākamās imperatores Katrīnas I) un igauņu Bībeles tulkotāja un Ziemeļu kara upura Adriana Virgīnija (Adrian Virginius) tikpat reālajam, cik izsapņotajam sakaram, viņu domām un ilgām.

 

     Īru rakstnieces Sallijas Rūnijas romāns “Normāli cilvēki” stāsta par Konelu un Merianu, kuri ir uzauguši mazā pilsētiņā Īrijas rietumos, taču tā arī ir viņu vienīgā līdzība. Konels skolā ir populārs puisis, bet Meriana ir savrupniece. Taču, kad abi uzsāk sarunu – neveiklu, bet aizraujošu, aizsāksies kaut kas tāds, kas mainīs viņu dzīvi, – stāsts par abpusēju valdzinājumu, draudzību un mīlestību.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. jūlijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti