1 1 1

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Sagaidot Mātes dienu, no 7. maija līdz mēneša beigām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (3. stāvā) apskatāma fotogrāfiju izstāde “KATRA MAMMA VAR!”. Tās mērķis – aktualizēt, izcelt un novērtēt māmiņas lomu un ieguldījumu sabiedrības attīstībā, stāstot par aktīvām Rēzeknes valstspilsētas un Rēzeknes novada māmiņām, kā arī popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iedrošināt citas māmiņas būt fiziski aktīvām. Izstāde popularizē spēli “Mamanet” un varētu veicināt sieviešu pievēršanos šai brīvā laika pavadīšanas iespējai.

Apskatei piedāvātās fotogrāfijas ir vēstījums par māmiņām, kuras, savā aizņemtajā ikdienā starp sievietes esamību, algota darba pienākumiem un ģimenes rūpēm rod laiku arī izkustēšanās priekam un kopā būšanai Mamanet spēlē – treniņos un sacensībās.

Izstādēs aplūkojamas fotogrāfijas no Mamanet komandu “BezĒ”, “Letijas”, “Ma-Dāmas”, “Rēzeknes Lapsenes” arhīviem. Izstādei palīdzēja tapt: Anita Gudrenika, Evita Igaune, Jolanta Lontone, Svetlana Mikanova, Līga Springa.

Kas ir MAMANET?  Šo spēli spēlē galvenokārt sievietes-mammas, tāpēc tai arī šāds nosaukums. Mamanet spēlē var piedalīties sievietes 30+, bet pārsvarā tās ir mammas un pat vecmāmiņas. Spēle ir ļoti līdzīga volejbolam, tā notiek volejbola laukumā ar 6 spēlētājām katrā laukuma pusē. Dalībniecēm bumba jānoķer rokās, pirms tā tiek nodota nākamajai spēlētājai (nevis kā volejbolā, kur tā ir jāatsit). Galvenais mērķis ir iesaistīt spēlē sievietes, kuras nav nodarbojušās ar sportu vai pašlaik ar to nodarbojas retāk. Galvenā spēles devīze ir – “KATRA MAMMA VAR!”.

Nāc uz bibliotēku un iedvesmojies fiziskām aktivitātēm!