Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Vasaras atvaļinājumu un skolēnu brīvdienu laikā aicinām izmantot šī perioda iespējas un atrast laiku lasīšanai. 2022. gada 1. jūlijā Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 24 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Pašiem mazākiem lasītājiem piedāvājam iepazīties ar grāmatu “Ledus sirds. Olafa vienradzis.”  Zēns Olafs ir izlasījis pasaku par vienradzi, un nu viņa kvēlākais sapnis ir to atrast. Mazo lasītāju aicinām pievienoties Olafam, Elzai un Svenam aizraujošā ceļojumā cauri Apburtajam mežam, lai satiktu vienradzi.

 

     Mazliet lielāki lasītāji varēs lasīt  Herietas Mankāsteres populāro grāmatu sērijas 6. grāmatu “Izidora Mūna atrakciju parkā”,  kura stāsta par īpašo Izidoru Mūnu. Izidora nav gluži parasta maza meitenīte, jo viņas mamma ir feja un tētis ir vampīrs.  Viņas tētis ir visjaukākais vampīrs pasaulē, un, protams, tētis prot lidot! Arī mamma to pieprot gluži labi, jo viņa ir feja. Izidora ir priecīgi satraukta, jo viņa pirmo reizi mūžā dosies uz atrakciju parku. Tomēr izrādās, ka tas nemaz nav tik brīnumains, kā viņa bija cerējusi.

 

     Māras Zālītes jubilejas gadā ir izdota skaista dzejas izlase – grāmata “Visas lietas”, kurā ir apkopoti Māras Zālītes skaistākie dzejoļi. Tā ir pašas autores sastādīta dzejoļu izlase, kuru vērts izlasīt.

 

     Jāņa Sviklāna romāns “Žults” ir izpelnījies konkursa “Vakara romāns” žūrijas atzinību un debijas balvu. Tas stāsta par to, ka liela daļa 21. gadsimta cilvēku dzīves paiet sociālajos tīklos – šeit mēs satiekam draugus, apmaināmies viedokļiem, meklējam palīdzību un arī izlejam sakrājušos žulti. Romāna galvenais varonis Agris sociālajos tīklos pavada gandrīz visu dienu. Darbs šķiet garlaicīgs, ar draugiem īstas saskaņas nav, un atrast meiteni šķiet gandrīz neiespējami., toties Facebook ļauj radīt ne tikai vienu, bet pat vairākas šķietami veiksmīgas, pašpārliecinātas un ietekmīgas personības.

 

     Ingunas Baueres grāmata “Doroteja. Izredzētā” stāsta par pēdējo Kurzemes un Zemgales hercogieni Doroteju, leģendāro Annu Šarloti Doroteju fon Bīronu (1781–1821). Zināms, ka viņa bijusi skaista  un talantīga, Kurzemes augstāko aprindu rīkotajās ballēs skatītāju kvēlākie aplausi vienmēr tika mazajai un piemīlīgajai Dorotejai. Kad jaunavai tuvojās astoņpadsmitais gads, liktenīgas sagadīšanās dēļ viņā ieskatījās Kurzemes un Zemgales hercogs Pēteris fon Bīrons. Kļuvusi par valdnieci, daiļā hercogiene tika ierauta politisko kaislību virpuļos, vairākkārt iesaistījās diplomātiskās misijās, kuras viņai deleģēja apolitiskais vīrs, un ar savu patīkamo raksturu, gudrību un, protams, arī ārējo pievilcību iekaroja Eiropas aristokrātijas pārstāvju simpātijas.

 

     Šarlotes Linkas darbu cienītāji romānā  “Bez vainas”, varēs sastapties ar jau labi zināmajiem izmeklētājiem Keitu Linvilu un Kalebu Heilu. Saulainā un tveicīgā vasaras dienā seržante Keita Linvila sēž vilcienā, kad kāda pasažiere panikā lūdz viņai palīdzību, jo viņu vajājot svešinieks. Un tad jau atskan vairāki šāvieni. Dažas dienas vēlāk netālu jauna skolotāja nokrīt no velosipēda, jo kāds pāri ceļam ir novilcis tievu stiepli. Viņa uzreiz zaudē samaņu un vairs nedzird šāvienu. Abas sievietes nav savstarpēji saistītas, taču izmantotais ierocis ir tas pats.

 

Laipni aicināti mūsu bibliotēkā!

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.