Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēka ir saņēmusi pavasarīgu izdevniecības “kuš!” dāvinājumu – 10 komiksu grāmatiņas angļu valodā.

 

     Šī izdevniecība Latvijā darbojas jau vairāk nekā 10 gadus. Katrā krājumā par vienu noteiktu tēmu tiek publicēti gan latviešu, gan ārzemju autoru komiksi, kuri tiek īpaši radīti un izvēlēti katram izdevumam. 

 

     Krājumi izceļas ar eksperimentāliem darbiem un mākslinieku drosmi meklēt jaunus un neparastus veidus komiksu veidošanā, laužot stereotipus un paplašinot komiksu tradīciju.

 

     Starp dāvinājumiem ir 2020. gada Vila Aiznera komiksu balvai (ko dēvē par komiksu industrijas “Oskaru”) ASV kategorijā "Labākā antoloģija" nominētie  četri 2019. gadā izdotie komiksu krājumi "š!".

 

     Ir pienācis laiks parūpēties par sevi, aizbēgt un pilnībā iesaistīties komiksu pasaulē!

 

     Suši, sakē, nindzjas, karatē, atomelektrostacijas ir tas, ar ko mums asocējas Japāna. Bet, protams, tā piedāvā vēl vairāk, piemēram, vai esat dzirdējuši par mangu – japāņu komiksiem? “š!” #32 “Japan” ir krāsains, daudzveidīgs un pārsteigumiem bagāts izdevums, lasāms no labās puses uz kreiso. 

 

     “š!” #34 “Redrawing Stories from the Past II” ir komiksu antoloģija par emigrāciju Otrā pasaules kara laikā. Tas ir vēstījums par bēgšanu un migrāciju, kas balstīts uz vēsturiskiem dokumentiem. 

 

     Kā dzīvo Austrālijā? Uzzini  “š!” #37 “Down Down Under”, tas ir īpašais izdevums, kas iepazīstina ar šo brīnišķīgo kontinentu. 

 

     Šīs un citas komiksu grāmatas var paņemt arī līdzi lasīšanai mājās. Gaidīsim jūs Rēzeknes 2. bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 166!