Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rudens rit pilnā sparā – interesantas dabas parādības un lieti, kā arī jaunas grāmatas bibliotēkas plauktos. Oktobra cēlienam piedāvājumā 29 jaunas grāmatas.

 

     Nozaru literatūras klāstā šomēnes F. Naita “Apavu vīrs”. Šajos memuāros Nike dibinātājs un valdes priekšsēdētājs dalās ar stāstu par viņa kompānijas izaugsmi no bezbailīga jaunuzņēmuma līdz kļūšanai par vienu no pasaules visikoniskākajiem un ienesīgākajiem zīmoliem.

 

     Pašiem mazākajiem lasītājiem piedāvājumā Rotaļlietu stāsta 4. daļa “Kinostāsts”. Grāmatas   “Lielais Neits līksmo no sirds” galvenais varonis Neits, pēc dabas jokdaris, noteikti nav nekāds skolotāju mīlulis. Lasiet, kā viņam veiksies  ar skolas direktora lūguma izpildi, palīdzot jaunajam klasesbiedram! Dāvinājumā bibliotēka ir saņēmusi L. Apšenieces jauno dzejas grāmatu bērniem “Kaķu simfonija”, kuras atvēršanas svētki Bērnu bibliotēkā pagājušajā nedēļā radīja daudzu interesi.

 

     Jaunieši var iepazīt savas izjūtas, kā arī mācīties tās mīlēt, lasot E. Grīnvudas “Visas manas emocijas”. Savukārt no latviešu oriģinālliteratūras klāsta jauniešiem piedāvājumā M. Laukmanes “Saturies, Sibilla!”, kas stāsta par jaunas meitenes Martas ikdienas gaitām un pārdzīvojumiem.

 

     Pieaugušie savus vakarus var bagātināt, lasot M. Važas grāmatu “Pārbaudītā laime” un L. Paegles romānu “Istabas biotops” vai arī kādu no jaunajiem kriminālromāniem, piemēram, Dž. Hārperes “Sausumu” vai T. Vuda romānu “Hameleonu”.

 

     Tiem, kas lasījuši N. Ikstenas romānu “Mātes piens” vai M. Bērziņa grāmatu “Svina garša”, varētu patikt arī A. Mornštainova “Hana”. Grāmata stāsta par savstarpēju iepazīšanu, iecietību un izpratni, parādot to, kas nekur nav pazudis, proti, ļaunumu katrā no mums.

 

     Šomēnes jauno grāmatu diena Rēzeknes 2. bibliotēkā ir 4. oktobris. Nāciet ciemos! Bibliotēka atrodas Atbrīvošanas alejā 166 (ēkas 2. stāvā) un ir atvērta darba dienās no pulksten 10.00 līdz 18.00.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit!