Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 2. novembrī Rēzeknes 2. bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā 27 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     Katrs bērns reiz ir sapņojis par dzīvi, kurā būtu tikai draiskulības, konfekšu un citu našķu ēšana un nebūtu vecāku stingro noteikumu un prasību. Arī āpsēns Pēcis par to bija sapņojis, bet, kas no tā iznāca, jaunākie lasītāji var uzzināt A. Stakas grāmatā “Āpsēns Pēcis negrib mazgāties”.

 

     Jaunākos lasītājus iepriecinās arī K. Neimanes pirmā grāmata “Ezītis, kam nebija kažociņa”. Grāmatā lasītājus sagaidīs sirsnīgs stāstiņš par ezīti, kurš nebija tāds kā citi, un par to, kā piepildījās viņa vēlēšanās.

 

     Jauniešiem, kas seko līdzi Dogmena piedzīvojumiem, ir īpaši patīkamas ziņas, jo bibliotēka tagad piedāvā D. Pilkija grāmatu “Dogmens. Stāsts par diviem kaķiem”.

 

     Zviedru izcelsmes rakstnieka H. Tamma ceturtā grāmata par drošsirdīgo kaķi Timiju un viņa draugiem tagad ir klāt arī bibliotēkā. Grāmatā “Nindzja Timijs un zudušo dziesmu kambaris” parādīsies jaunas tēls – Raksina – visvarens mūzikas gars. Grāmatai ir īpaši intriģējošs sižets, jo Raksinas plāni un motīvi ilgi paliek nezināmi.

 

     Lata romānu sēriju papildina H. J. Hansones darbs “Pārdotais Saules kalns”. Šī grāmata mūsdienu cilvēkam atgādinās, ka neviens cits kā mēs paši nesargās mūsu tautas vērtības un gara mantas.

 

     Šomēnes bibliotēka piedāvā arī D. Vīgantes otro stāstu grāmatu “Tad redzēs”. Tā ir dziļi izjustu, psiholoģiski precīzu un emocionāli jaudīgu darbu apkopojums. Šajā krājumā Vīgantei raksturīgā smalkā valodas izjūta ieguvusi piesātinātāku, smaržām un tekstūrām bagātāku skanējumu.

 

     Savukārt tiem, kam patika S. Meieres romāni “Krēsla” un “Klejotāja”, iesākam izlasīt autores jaunāko grāmatu “Ķīmiķe”. Šajā spriedzes pilnajā, rūpīgi izplānotajā romānā S. Meiere ir radījusi spēcīgu un valdzinošu galveno varoni, atkal apliecinot, kāpēc ir uzskatāma par vienu no pasaulē visvairāk pārdoto grāmatu autorēm.

 

     Bibliotēkas krājumu papildina arī jaunās amerikāņu rakstnieces V. Eivjārdas romāns “Sarkanā karaliene”, tajā autore savijusi krāšņu fantāzijas pasauli, kur uzticība un kaislība var saplosīt un vienīgais nenovēršamais ir nodevība.

 

     Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 2. novembris. Ikviens interesents tiek laipni gaidīts bibliotēkā!