Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 2. februārī, mēneša pirmajā piektdienā, Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā 24 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

Bērniem

 

     Bērnus, kuriem interesē D. Pilkija grāmatas, iepriecinās viņa izdevums ”Dogmens”. Tā ir komiksu grāmata, kurā jaunais, atjautīgais policists Dogmens atklāj dažādus noziegumus. Tāpat jaunumos šoreiz ir arī otrs viņa darbs – “Supervaronis Kapteinis Apakšbiksis un lielā, grandiozā kauja ar Bionisko Puņķudesu”, kurā turpinās Džordža un Herolda neparastie piedzīvojumi. Vai Kapteinis Apakšbiksis uzvarēs? Arī šajā grāmatā bērnus gaida multenīte.

 

    

 

     Savukārt rakstniece R. Lāgerkranca izdevumā “Mana sirsniņa lēkā un smejas” stāsta par septiņgadīgo meitenīti Dunni, par viņas piedzīvojumiem gan skolā, gan mājās. Turklāt daudzie zīmējumi ir tikpat jauki kā teksts.

 

Pieaugušajiem

 

     Pieaugušajiem lasītājiem piedāvājumā dzejnieka un mūziķa G. Rača jaunās dzejoļu grāmatas “365” 1. daļa, kas aizvadītajā gadā bija vispieprasītākā grāmata Latvijā. Tajā atrodami 183 pirmā pusgada dzejoļi katrai dienai no 1. janvāra līdz 2. jūlijam 183 sajūtās.

 

     

 

     Latviešu daiļliteratūras jaunumu plauktā ir iespēja atrast arī lasītāju iemīļotās rakstnieces D. Avotiņas “Lata romānu” sērijas lirisko romānu “Liktenim tīk pajokot”, kas sākas ar klasisku mīlas trīsstūri, un šīs autores otru romānu “Likteņmezgli”, kas ir aizraujošs un lirisks konkrēta cilvēka dzīves un attiecību stāsts uz dramatisku laikmeta notikumu fona.

 

     Šoreiz jaunumos arī D. Judinas “Septiņi vakari” – pirmā grāmata ciklā “Latvijas simtgades romāni”. To atzinīgi novērtējuši jau daudzi lasītāji. Romāns ir vēsturisks, mistisks un reizē mūsdienīgs, reālistisks, kurā veiksmīgi savīti kopā dažādu gadsimtu personāži. Tas ir stāsts par ģimeni, spēcīgām sievietēm, par mājām, dzimtu, par mūsu tautas likteņgaitām.

 

     “Lata romānu” sēriju papildina arī M. Grietēnas detektīvs sievietēm “Kas notika ar Marutu”, kurā darbība attēlota divos laika līmeņos – 1980. un 2005. gadā. Kādreiz seši jaunieši devās pārgājienā Pamira kalnos, taču no pārgājiena atgriezās tikai pieci. Grāmatā risinās sen aizmirsto notikumu atcere pēc 25 gadiem un iepazīšanās ar jauniešu, kas nu jau kļuvuši par nobriedušiem cilvēkiem, dažādajiem likteņiem.

 

      

 

     Ārzemju literatūras jaunumu plauktā ir ierindojies D. Brauna “Sākums”. Izklaidējošais kriptotrilleru autora romāns vēsta par zinātni, reliģiju, vēsturi un arhitektūru uz sazvērestību un slepkavību fona. Hāvardas simbologs, profesors Roberts Lengdons nonāk bīstamās krustugunīs, meklējot atbildi uz cilvēces mūžīgajiem jautājumiem.

 

     Vācu rakstniece Š. Lūkasa grāmatā “Tavs ideālais gads” aicina pārdomāt, kas ir cilvēka dzīves jēga. Hannai tā ir zināma: saskatīt labo, pilnībā izbaudīt laiku šeit un tagad. Taču dažreiz dzīves notikumi liek apšaubīt visu, kam tici. Tas ir romāns par vīrieti, sievieti un nozīmīgiem dzīves jautājumiem.

 

     Savukārt austrāliešu rakstniece K. Mortone savā par starptautisku bestselleru kļuvušajā romānā “Ezera māja” aizved lasītāju uz Anglijas nostūri un ievilina sena ģimenes noslēpuma atšķetināšanā. Sižets nesteidzīgi pārvietojas uz priekšu un atpakaļ laikā, aptverot septiņus gadu desmitus, neviļus iesaistot lasītāju greznā, krāsām piesātinātā ainavā, liekot aizmirst par ikdienas pienākumiem un raizēm.

 

     Atgādinām lasītājiem, ka Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 2. februāris. Ikviens interesents tiek laipni gaidīts bibliotēkā!