Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēkā jauns spēļu pievedums. Apmeklētāji tiek aicināti trenēt pirkstu motoriku, liekot puzles, kā arī trenēt attapību, refleksus, runu, apgūt stratēģijas un pārbaudīt savas zināšanas ar dažādām galda spēlēm.

 

     Jaunumos ir tādas spēles kā “Dambrete”, “Kuģu kauja”, “5 sekundes junioriem”, “Halli Galli”, “Saboteur 2”, “Tower”, “Uno”.

 

“Spēlē, spēlē, ko tu spēlē,

Ko tu spēlē man!

Es tev esmu šajā spēlē

Gaisma laternā.”

(Jānis Peters)

     Tā skan vārdi mums visiem zināmā dziesmā.  Bet kas tad ir spēle? Spēli kā dažādu darbību, iemaņu, situāciju… kopumu, kurā izmanto vai arī neizmanto reālus priekšmetus, cilvēce zina un pielieto no sirmas senatnes visdažādākajās dzīves sfērās: no brīvā laika pavadīšanas un izklaides līdz rituālām darbībām, dažādiem mākslas un kultūras novirzieniem, sportam, militārajai u. c. jomām.

 

     Motīvi, kāpēc spēlēt, var būt dažādi, tāpat kā to veids. Rēzeknes 2. bibliotēkā visvairāk lietotā galda spēle ir “Mistakos New”. Krājumā ir pieejamas tādas galda spēles kā “Pandemic”, “Riču Raču”, “Šahs”, “Twister”, dažādas izglītojošās spēles par Latviju, pasauli u. c. Piedāvājumā ir spēles kā pieaugušajiem, tā arī jauniešiem un bērniem.

 

     Nāc uz bibliotēku, ņem līdzi ģimeni vai draugus un spēlē kopā!