Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ir sācies jauns gads ar jaunu spēku, baltu sniegu un labām domām. Tos, kuri vēl nav Rēzeknes 2. bibliotēkas žurnālu un laikrakstu lasītāji, 2. bibliotēka aicina par tādiem kļūt.

 

     Bibliotēkas lasītavā ir pieejams plašs preses izdevumu klāsts dažādām interesēm un vecumiem. Šogad tur pieejami gan jau zināmi un iemīļoti, gan arī jauni interesanti žurnāli un laikraksti.

 

     2015. gadā  Rēzeknes 2. bibliotēkas lasītavā var iepazīties ar 10 nosaukumu laikrakstiem, tā ir „Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Latvijas Avīze”, „Lauku Avīzes Tematiskā Avīze”, „Вести сегодня” un „МК-Латвия”. Starp tiem, protams, ir arī Rēzeknes laikraksti „Rēzeknes Vēstis”, „Rēzeknes Vēstnesis”, „Панорама Резекне”, „Резекненские вести”, kā arī Latgales reģiona laikraksts „Vietējā Latgales Avīze”.

 

     Lielu daļu no šiem izdevumiem bibliotēkās bez maksas var lasīt arī elektroniskā veidā Lursoft laikrakstu bibliotēkā News.lv internetā, tomēr ikdienā jaunās preses pārskatīšanai cilvēki daudz biežāk izvēlas drukātos avīžu izdevumus.

 

     2. bibliotēkas lasītavā tāpat savus lasītājus gaida arī ap 70 nosaukumu žurnāli par dažādām tēmām latviešu un krievu valodā. Lūk, daži no tiem.

  

     „Annas Psiholoģija” – tas ir žurnāls, kas atraktīvā formā atbild uz jautājumiem, kurus uzdod dzīve. Izdevumā atrodami labāko Latvijas psihologu padomi, risinājumi un iedvesma – „Annas Psiholoģija” ir žurnāls katram, kurš vēlas dzīvot un justies labāk.

 

     Žurnāls „Dari Pats” savukārt ir labākais padomdevējs praktiskiem un uzņēmīgiem cilvēkiem sava mājokļa labiekārtošanai un remontam. Žurnālā  „Deko” atrodami profesionāli, iedvesmojoši un praktiski risinājumi un idejas interjeram, arhitektūrai, būvniecībai un dārzam.

 

     Žurnālā „Dārza Pasaule” atradīsiet Latvijas labāko ekspertu padomus un pieredzi puķu, dārzeņu un augļu koku audzēšanā un dārza ierīkošanā.

 

     Žurnālā „Geo” atklāsiet neparasto un mistisko izcilos labāko pasaules fotogrāfu darbos, kā arī izlasīsiet aizraujošas un intriģējošas reportāžas, kas kopā ar attēliem lasītājam rada neatkārtojamu klātbūtnes efektu. Šis žurnāls ir pieejams arī krievu valodā.

 

     Šogad  2. bibliotēkā varēsiet lasīt visu žurnāla „Ieva” sēriju – „Ievas Dārzu, „Ievas Māju”, „Ievas Stāstus”, „Ievas Veselību” un „Ievas Virtuvi”.

 

     Par jaunumiem Latvijas un pasaules zinātnes un tehnoloģiju sasniegumos, kā arī par atklājumiem un dažādiem ceļojumiem var izlasīt žurnālos „Ilustrētā Zinātne”, „Uzzini”, „Техника молодежи”, „Geo” latviešu un krievu valodā, „Discovery”, „Ilustrētā Pasaules Vēsture”, „Чудеса и приключения”, „Наука и жизнь”, „Патрон” un „Вокруг света”.

 

     Bibliotēkai ir arī savs žurnālu klāsts lauksaimniekiem, mājsaimniecēm un rokdarbniecēm u. c. Sev nepieciešamo informāciju bibliotēkā var iegūt gan studenti, kas vēl tikai mācās, gan speciālisti, kuri jau strādā savā arodā, kā arī ikviens savam vaļaspriekam vai interesēm.

 

     Lasītavas preses klāstā var gūt ieskatu sporta jaunumos, nolūkot idejas žurnālos „Rokdarbu Vācelīte”, „Burda”, „Verena” „Čaklās Rokas”, iegūt jaunākās atziņas žurnālos „Praktiskais Latvietis”, „Ko Ārsts Tev Nestāsta”, „Una”, „Mistērija”, „Citādā Pasaule”, „Zintnieks”, „Азбука здоровья”, „Наука и религия” u. c.

 

     Par slavenībām varēs lasīt žurnālos „A12”, „Leģendas”, „Privātā Dzīve”, „Тайны звезд”, „Открыто”, „Звезды и советы”, „Крестьянка”, „Все звезды” u. c.

 

     2. bibliotēkas lasītavā atrodami arī daudzi interesanti izdevumi jaunās paaudzes lasītājiem. Vismazākajiem – „Ezis”, „Zīlīte”, „Monster High”, „Hello, Kitty”, „Barbie”. Pieejami komiksu žurnāli „Donalds Daks”, „Toms un Džerijs”, populārā „Ilustrētā Junioriem”, kā arī „Avene”, „Коллекция идей”, „Мурзилка”, „OOPS!” u. c.

 

     Kā jau ierasts, daļu žurnālu var paņemt lasīšanai uz mājām. Tiesa gan, lai visi lasītāji varētu iepazīties ar jaunākajiem žurnāliem, uz mājām izsniedzamo izdevumu jaunākie numuri atrodas lasītavā.

 

     Ar pilnu Rēzeknes 2. bibliotēkas lasītavā pieejamās preses sarakstu var iepazīties šeit. Gaidām ciemos visus zināt un lasīt gribošos!