Skaļās lasīšanas sacensības

     Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēka – CB filiāle informē, ka Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi arī 2021. gadā turpina Skaļās lasīšanas sacensības. 

 

     Rēzeknes reģionā šis pasākums noritēs jau ceturto gadu. Tādēļ laipni aicinām lasītprieka veicinātājus – bibliotekārus un pedagogus – iesaistīties sacensību organizēšanā savā skolā vai bibliotēkā, lai noskaidrotu labāko lasītāju, kas pārstāvēs savu skolu vai bibliotēku reģiona finālā.

 

     Galvenais sacensību kritērijs ir izrādīt cieņu bērnu izvēlei un veicināt pozitīvas emocijas, kas saistītas ar lasīšanu. Sacensību laikā tiek pilnveidotas bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, tiek sekmēta interese par lasīšanu un grāmatām, bērni tiek saliedēti kopīgām lasīšanas aktivitātēm, tiek veicināts lasītprieks. Sacensībām piemērotu lasāmvielu dalībnieki var atrast gan “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijā, gan tās var būt sen aizmirstas grāmatas vai arī tikko iznākuši darbi. 

 

     Sacensības, kā ierasts, notiks trīs kārtās: vietējās sacensības tiešsaistē (februāris–maijs); reģionālais fināls (aprīļa beigas–vasara); nacionālais fināls (septembra beigas).

 

     Sarežģītajā pandēmijas laikā bibliotēkas darbu turpina, tāpēc lasīšanai nav šķēršļu. Piedaloties Skaļās lasīšanas sacensībās, skolēniem tiek dota brīnišķīga iespēja kļūt par lasīšanas čempionu un konkurēt vietējā, reģionālajā un varbūt pat valsts līmenī! 

 

     Valsts finālā sacensības turpinās viens kandidāts no katra reģiona. Fināls plānots 25. septembrī Gaismas pilī, tā laikā tiks izraudzīts valsts lasīšanas čempions. Ja pulcēšanās noteikumi to atļaus, uz finālu tiks uzaicināta visa klase. Šajā konkursā katrs reģionālais uzvarētājs lasīs fragmentu no izvēlētās grāmatas. Starp lasīšanas sesijām uzstāsies populārs mākslinieks vai mūziķu grupa. 

 

     Valsts Lasīšanas čempions saņems oficiālu trofeju (kausu) skolai, kas nākamajā gadā ceļos tālāk. Viņš saņems arī individuālu balvu un dāvanu kartes, ko varēs izmantot, lai iegādātos grāmatas. Valsts čempions uz gadu tiks iecelts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu direktoru – iedvesmotāju.

 

     Bibliotēkām vai skolām dalību sacensībām lūgums pieteikt, līdz 31. martam rakstot vai zvanot Rēzeknes reģiona sacensību kuratorei Sanitai Aļberhtai. Pieteikumam vai sīkākai informācijai zvanīt uz tālruni 64632723 vai rakstīt uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..