Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2023. gada 16. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 24 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

 

     Ingunas Daukstes-Silasproģes monogrāfija “Balsis pār jūru” stāsta par latviešu rakstnieku, dzejnieku un mākslinieku Gunaru Janovski. Grāmata izdota sērijā “Es esmu...”, kurā kopumā iecerēti 26 darbi: 13 romāni un 13 monogrāfijas par latviešu literatūras klasiķiem.

 

     Nespējai tikt galā ar mūžam pilno darāmo darbu sarakstu parasti ir kāds iemesls: stress, trauksme, nogurums, atbalsta trūkums, arī nopietnākas problēmas, kā depresija vai UDHS. Keisijas Deivisas grāmata “Kā sakārtot māju un nepazaudēt sevi” parāda revolucionāru pieeju tīrīšanai un kārtošanai, kura ļaus atbrīvoties no kauna izjūtas par nekārtību mājās un radīs jaunus ieradumus labākai dzīvei.

 

     Šāronas Beglijas grāmata “Prāta treniņš” aplūko to, kā senā budisma gudrība un mūsdienu zinātne ir apvienojušās, lai lielos atklājumus palīdzētu izmantot cilvēku dzīves uzlabošanai. Grāmatai kodolīgu ievadu sarakstījis Dalailama.

 

     Māras Upmanes-Holšteines grāmata “Piezīmes uz šaubu malām” ir autobiogrāfisks stāsts par ceļu mūzikā, izaicinājumiem un atklāsmēm, ejot uz savu radošo mērķi.

 

     Zanes Nuts romāna “Praktiskā kokvilna” galvenā varone Dita vēlas atdzīvināt ierūsējušo randiņu dzīvi, nemaz nenojaušot, ka sludinājums internetā sagādās ne vienu vien amizantu situāciju, bet jauna mīlestība var atnākt visnegaidītākajā brīdī...

 

     Savukārt Ingas Puriņas romāna “Cīruļputeņu gads” galvenajai varonei Lainei ir tikai trīsdesmit gadu, bet dzīve šķiet vienmuļa un nomācoša – vīrs atradis citu, un abi jau gaida mazuli, darbs, tiesa, ir kopā ar draudzeni, taču lietotu preču veikalā. Arī spēji uzliesmojušas jaunas attiecības nes vilšanos. Laines dzīvi izmaina pārdošanai paredzētas žaketes kabatā atrasta biļete uz Eda Šīrana koncertu... Dublinā.

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti