Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2023. gada 2. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements papildināts ar 33 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

      Odrija Hepbērna ir viena no 20. gadsimta populārākajām aktrisēm, kas pasaulei zināma kā elegances un stila ikona. Viņas filmas “Romas brīvdienas”, “Brokastis “Tifānijā”, “Sabrina” un citas ir leģendāras un vairāku skatītāju paaudžu iemīļotas. Savas neparastās dzīves laikā Odrija spējusi skart sirdis visā pasaulē. Amerikāņu biogrāfs un teologs Donalds Spoto grāmatā “Odrija Hepbērna. Apburošā” atklāj daudz satraucošu detaļu ne tikai par aktrises karjeru, bet arī privāto dzīvi.

 

     Daiļliteratūras jaunumu klāstā Māra Ruperta romāns “Dubultnieks”, kurš izklaidē lasītāju ar asu sižetu, romāns ne tikai bagāts ar piedzīvojumiem, romantiku un dažādām afērām, bet arī vedina uz filozofiskām pārdomām par dzīves jēgu, grūtību pārvarēšanu, mistiskiem notikumiem un pārbaudījumiem cilvēku dzīvē. Grāmatā aprakstīti arī daži maz zināmi fakti un hipotēzes par Zemes dzīļu patieso uzbūvi un vēsturi, kas tiek slēpta, jo ir daudziem pārāk neērta. Romānā aprakstītie notikumi risinās Latvijā un Kazahstānā. Grāmata rada optimismu un mudina uzvarēt grūtības.

 

     Apzināta uztura un fitnesa treneres Zanes Krēsliņas debijas romāna “Man, lūdzu, espreso, kruasānu un laimīgu dzīvi!” varonei Lilijai ir viss, ko varētu vēlēties – darbs, mīlošs vīrs un drošība, tomēr viņa nejūtas laimīga. Lilija apšauba savu laulību, darbs nav sapņa piepildījums un psihoterapijas dīvānā pavadīts vairāk laika, nekā gribētos atzīt. Taču kādu dienu zīmīga sapņa iespaidā viņa izlemj aiziet no darba un doties uz Franciju. Tur viņa nonāk pie negaidītām atbildēm par sevi, laimīgu dzīvi un attiecībām. Lilija ne tikai apgūst izslavētās franču virtuves noslēpumus, bet arī mācās pārvarēt šaubas un uzdrīkstēties noticēt.

 

     Zviedru rakstnieces Annas Jansones detektīvromāna “Pazudusī meita” galvenais varonis izmeklētājs Kristofers Barks jau piecus gadus nerod mieru. Viņš piedzīvojis vecāku ļaunāko murgu – viņa meita Vēra, kas plānoja precēties, savā vecmeitu ballītē pazūd bez vēsts. Pastāv aizdomas, ka meita ir noslīkusi, taču Barks negrib tam ticēt. Viņš dienas pavada, klaiņojot gar ezeru un meklējot pavedienus, taču, kad pazūd vēl viena sieviete, Barkam kļūst skaidrs, ka ļaunums nekur nav zudis. Un tad kaimiņos ievācas Denīse, kas ir tik ļoti līdzīga abām pazudušajām, ka rodas bažas, vai arī viņu nepiemeklēs tāds pats liktenis.

 

     Angļu rakstnieces Adeles Pārksas romānā “Tikai starp mums” tā varones Kailijas Gilingemas pazušana ir pievērsusi plašu sabiedrības uzmanību – kas gan ir noticis ar sievieti, kura dzīvoja dubultu dzīvi, būdama precēta ar diviem vīriem? Tiek pieņemts, ka viņa ir mirusi. Galvenie aizdomās turamie ir abi Kailijas vīri. Tomēr izmeklētājai Klementsai ir neizskaidrojama sajūta, ka viss ir sarežģītāk, nekā izskatās. Un vēl viņai ir cerība, ka šī Kailija – tik daudzu nosodītā un vienlaikus apbrīnotā – ir dzīva.

 

     Jaunieguvumu klāstā arī vēsturisks romāns par leģendāro un noslēpumaino gaišreģi Eiženu Finku – “Eižens Finks un Sargeņģelis. Zibsnis”. Grāmatas autori ir Juris Visockis un Pāvils Raudonis. Eižens Finks ir slavenākais latviešu gaišreģis, kurš 1920. un 1930. gados bija labi pazīstams arī ārpus Latvijas robežām. Viņš bija fotogrāfs, gaišreģis, pareģis, sapņu tulks, mags, viens no lielākajiem Eiropas medijiem. Finka kontā tūkstošiem pareģojumu, no kuriem gandrīz visi ir piepildījušies. Pēdējais, tāpat kā Nostradamam, – par paša aiziešanu viņsaulē.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. oktobrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās. 

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti