Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2023. gada 17. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 33 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

 

     Grāmatā "Spēcīgā līdzjūtība pret sevi" psiholoģe Kristīna Nefa dalās pieredzē, kā līdzjūtība (iejūtība) pret sevi var palīdzēt dzīvot harmonijā ar sevi, kā uzlabot dzīves kvalitāti, kā rūpēties par citiem, nezaudējot sevi, saglabājot fizisko un garīgo veselību. Grāmata dos ierosmi ikvienam (it sevišķi sievietēm), kurš vēlas dzīvot harmonijā ar sevi un sasniegt sevis izvirzītos mērķus dzīvē.  

 

       Grāmatas "Trīs vīri krogā, neskaitot kaķi" autors Gatis Līdums aicina domāt par to, kas notiek ar cilvēku un viņa dzīvi, sastopoties ar ciešanām. Tas, ka centīsieties ignorēt ciešanas un par tām neinteresēties, nenozīmē, ka ciešanas ignorēs jūs. Kādā brīdī noteikti sastapsieties ar tām aci pret aci. Šī grāmata piedāvā iespēju pārdomāt ciešanas un ar tām saistītos izaicinājumus, ar kuriem gandrīz neizbēgami agri vai vēlu jātiek galā katram cilvēkam. 

 

      Grāmata "Priekškaru paceļot" ir diplomātes Aijas Odiņas dzīvesstāsts, kurā autore dalās ar darba gaitās piedzīvoto un pārdzīvoto.  Autore sarakstījusi vairākas grāmatas par protokolu un etiķeti. Jaunā grāmata stāsta par veiksmēm un neveiksmēm, dzīves laikā iegūtām zināšanām, cilvēka gribasspēku, pārvarot grūtības. Sākotnēji autore bija iecerējusi rakstīt mazbērniem un mazmazbērniem veltītu dažu spilgtāko dzīves notikumu atstāstu, taču laika gaitā atmiņu klāsts kļuva plašāks un radās šī grāmata. Vēstnieces Aijas Odiņas grāmata būs interesanta ne tikai Latvijas nesenās pagātnes un diplomātijas interesentiem. Tā būs noderīga arī visiem, kas ar Aijas Odiņas pieredzi vēlēsies papildināt savu izpratni par etiķeti, uzvedības normām un diplomātisko protokolu. 

 

     Jaunumos arī Viļa Lācīša romāns "Oxforda ar skatu uz Universitāti". Autors pats par to raksta tā: “2020. gada 31. janvārī Lielbritānija pameta Eiropas Savienību. Šī grāmata ir par Angliju un tās reizēm lieliskajiem, reizēm nesaprotami dīvainajiem iedzīvotājiem. Tā ir arī atvadas no Anglijas un pārējām Apvienotās Karalistes valstīm. Ardievu, brauciet tālāk pa savējo ielas pusi vieni paši bez mums.” 

 

      Likteņa krustojumi nav ne apejami, ne malā nobīdāmi. Tos mēs veidojam paši ar savu izvēli dzīvē. Tie ir jāpieņem un jāpārdzīvo tikai pašam. Dzintras Žuravskas romānā "Likteņa krustpunktos" abām kaimiņu meitenēm likteņi laika gaitā krustojas, šķērsojas un turpinās līdzi. Prieki un bēdas ir neizbēgamas... 

 

     Romijas Hausmanes romāns "Mīļais bērns" stāsta par Lēnu, kurai beidzot izdodas aizbēgt no meža būdas bez logiem. Kad viņa aizbēg, murgs tikai sākas. Viņa apgalvo, ka ir Lēna, sieviete, kura pirms četrpadsmit gadiem pazuda bez pēdām. Viņa atbilst aprakstam. Viņai ir tāda pati rēta. Bet ģimene apgalvo, ka tā pilnīgi noteikti nav Lēna. Lēna tik ļoti grib visu sākt no jauna, bet viņu nekādi nepamet doma, ka pāridarītājs joprojām grib to, kas pieder viņam... un tas, kas notika mežā, vajās viņu visu mūžu.

    

   Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. maijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti