oktobris 2024 jaunas gramatas BB

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Koki, gatavojoties ziemai, ir ietērpušies košās lapu rotās. Arī bibliotēkas jauno grāmatu plauktā ir ieradušās daudz grāmatu košos vākos. Pašķirsim mazliet to lapas!

Rutas Skrebeles grāmatā “Vectēva sēņpasakas” var lasīt gan sēnes brīnišķīgajos Lindas Kukares-Andersones zīmējumos, gan klasiskas sēņu un meža pasakas ar moderniem elementiem, kas pārsteigs un uzjautrinās lielus un mazus lasītājus! Mazā Mārīte labprāt dodas sēņot kopā ar vectēvu. Jo kurš gan cits tik labi pazīst mežu un visus tā iemītniekus? Un nekas vectēvam nav mīļāks par sēnēm. Viņš pazīst tās visas – bērzlapes, apšu bekas, gailenes, baravikas, bīstamās mušmires – un zina par tām lieliskus stāstus. Tu tikai paklausies, kā reiz notika…

 

Reiz pie jūras kādā zvejniekciemā dzīvoja priecīgi un apmierināti ļaudis. Jūra bija dāsna, jo zvejnieki tajā ieklausījās. Bet tad viņi sāka pārdot zivis apkārtējos ciemos un aizmirsa klausīties jūrā, jo nu varēja zvejot vienmēr. Nemaz tik ilgs laiks nepagāja līdz jūra sadusmojās un sākās bargas vētras, kas neļāva iet jūrā. Zvejnieku acis, saskaroties ar pārtikas trūkumu, apdzisa un vairs nemirdzēja. Kā lai atgūst mirdzumu acīs? Daces Krēsliņas grāmata “Pasaka par jūras dziesmu” rosinās sarunas par draudzību, cieņu un ieklausīšanos otra vajadzībās, par to, kā dzīvot saskaņā ar dabu un saudzēt to. Autores zīmējumi ir sulīgi krāšņi, skaisti, ar sīkām detaļām.

 

Līgas Rozentāles grāmatā “Ričijs Rū un lielais ceļojums” mazie lasītāji aicināti doties līdzi Ričijam viņa lielajā ceļojumā. Tomēr ne vienmēr viss norit gludi. Arī Ričiju Rū piemeklē bēdas, dusmas un satraukums. Kopā ar lācēnu bērni saskatīs, ka ikvienai situācijai ir risinājums. 12 stāstiņos cauri vijas draudzība, iejūtība un sirsnība.

 

Kopā ar Kitiju Polas Herisones grāmatā “Kitija un Zelta tīģeris” dodies maģiskā piedzīvojumā mēnessgaismā! Kitijas ģimene ir pavisam īpaša: viņas mamma ir supervarone, un arī Kitija nav parasta meitene. Viņa prot sarunāties ar dzīvniekiem, un viņai piemīt kaķiskas superspējas. Kitija nevar vien sagaidīt, kad varēs apmeklēt muzeju un savām acīm ieraudzīt neizmērojami vērtīgo Zelta tīģera statuju. Leģenda vēsta: tas, kuram statuja pieder, spēs piepildīt savu kvēlāko vēlēšanos… Kitija mēnessgaismā dodas uz muzeju, lai parādītu statuju kaķēnam Ķirbītim, kamēr apkārt nav ļaužu pūļa, taču notiek nelaime: statuju kāds nozog, un zādzībā var tikt apsūdzēta Kitija! Vai meitenei izdosies vēl pirms rītausmas atspēkot apvainojumus, atrast īsto vainīgo un atdot statuju muzejam?

 

Kaija Liftnera grāmata “Pūķītis Purkšķītis” sagādās prieku un smieklus mazākajiem lasītājiem, tiem, kuri vēl klausās, kā viņiem lasa priekšā. Ar PURKŠĶU skaņām, košiem zīmējumiem un stingrām, biezām lappusēm, kuras var droši šķirstīt. Lielisks un humorpilns stāstiņš par mazo pūķi Purkšķīti, kurš grib iemācīties šaut liesmas, kā īstam pūķim piederas.

 

Kas vēl ir atrodams jauno grāmatu plauktā? Nāc to izpētīt uz bibliotēku!